Menu
Museumnacht
za 05 nov 2022
Museumnacht
met Jarlentji, Silke Veld, Maartje en Rixle Blue

Wij doen mee! Museumnacht Enschede op zaterdag 5 november!
Ontraadsel de geheimen van culturele instellingen tijdens de duisternis. Tijdens Museumnacht Enschede zetten wij een nacht lang onze deuren wagenwijd open voor jou! Laat je verrassen door opkomende muziektalenten, workshops, rondleidingen achter de schermen en heel veel andere activiteiten.

     


STUDIOS / STUDIO 15 @ Museumnacht
In de Studios in de kelder van Metropool vindt een doorlopend programma van vrij toegankelijke workshops, masterclasses en uitvoeringen plaats. Inschrijven is niet verplicht, maar we beginnen wel op tijd!

Studio15 Enschede
Studio 15 Enschede is de nieuwe creatieve broedplaats voor Jongeren van 12 tot en met 30 jaar. In de kelder van Metropool kunnen jongeren wekelijks van dinsdag tot en met donderdag onder begeleiding van creatief coaches gratis gebruik maken van repetitieruimtes en de nieuwe opname en productiestudio. Daarnaast organiseert Studio15 vrij toegankelijke workshops, masterclasses en evenementen zodat creatieve jongeren elkaar kunnen ontmoeten en met hun talenten aan de slag kunnen.  Studio15 is een samenwerkingsverband van Kaliber Kunstenschool, Poppodium Metropool en Alifa welzijnswerk.

Open Decks
Met enige regelmaat organiseert Studio15 samen met het Waves collectief een Open Deck avond om nieuwe producers, dj's en mc's de kans te geven om van zich te laten horen. Ook tijdens museumnacht staat er een DJ set en een mic voor je klaar! Dus neem je usb stick mee, kom langs en get wavey!

Basics Dj’ing
Wel eens nagedacht om te leren DJén maar je weet nog niet goed waar te beginnen. Na de basisinstructie van coach Leroy kun je direct aan de slag op een professionele DJ set.

Tour Opname Studio
Kom langs voor een praatje en tour van de nieuwe opname studio van Studio15.

Masterclass Live Electronica met Dawn of a New World
In samenwerking met Nieuwe Electroniche waar biedt Studio15 Enschede in een sfeervolle setting een unieke masterclasses Live elektronica aan. Dawn of a New World (Niek Meijer) maakt als solo artiest dansbare en atmosferische elektronische muziek. Dit doet hij live door middel van het combineren van synthesizers, percussie en zang.  In deze workshop geeft hij een optreden gevolgd door een uitleg over welke spullen en technieken hij gebruikt om zijn muziek te maken.

Open Zang Coaching
Kom langs met al je zang of songwriting vragen en krijg professionele feedback van zangcoach Ellis.

Songwriting Workshop
Hoe begin je met het schrijven van teksten!? Met object writing leert docent Ellis Sportel je een slimme techniek om teksten te schrijven. Geschikt voor beginners en gevorderden!

Zangworkshop 'MoTown'
Onder leiding van Coach Ellis ga je werken aan samenzang en leer je de de basis van samen harmonieën zingen!

Kaliber Popschool bandpresentatie!
Met elkaar in een band spelen is een van de mooiste dingen die er is! Onder leiding van Docent Ruben De Wilde krijgen leerlingen van Kaliber Bandcoaching. Vanavond staan deze bands op de planken om een presentatie te geven voor publiek.

Dansworkshop Hip-hop (spiegelzaal Kaliber)
Studio 15 Danscoach Andres geeft je in deze workshop een introductie in hip-hop dansen. Of je nou freestyle wilt dansen of gaat voor de perfecte choreo alles is mogelijk binnen deze veelzijdige dansstijl.

za 05 nov 2022
Museumnacht
met Jarlentji, Silke Veld, Maartje en Rixle Blue

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!