Menu
Museumnacht - Grote Kerk
za 04 nov 2023
Museumnacht - Grote Kerk

Wilminktheater en Metropool: geniet van vele optredens in de Grote Kerk

Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede heeft samen Metropool speciaal voor de Museumnacht Enschede een uitgebreid programma samengesteld in de Grote Kerk. Er zijn tal van artiesten die optreden.

19.00-19.15 uur Wilminks Kweek
Wilminks Kweek: bouwen aan theatertoekomst
Gepokt en gemazeld, zo komen de studenten van Wilminks Kweek na een jaar uit hun opleidingstraject. Het traject van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede leidt Twents theatertalent op om het voor de regio te behouden.
Behalve ‘meters maken’ met producties krijgen de deelnemers workshops over dans, zang en spel. De workshops zijn op maat gemaakt. Er wordt gewerkt met vakmensen die gelieerd zijn aan het Wilminktheater.

19.20-19.50 uur Nelles
Nelles: perfecte soundtrack voor zwoele zomeravond
Laat de hectiek van het dagelijkse leven even achter je en ervaar het gevoel van Nelles. Geniet van verzorgde sfeervolle popsongs met echo’s van zowel Norah Jones en Kacey Musgraves als Corinne Bailey Rae en Lianne La Havas, waarbij geen enkele invloed doorslaggevend is.
Deze vijfkoppige band brengt je de perfecte soundtrack voor elke zwoele zomeravond, maar ook voor een lekkere zondag op de bank als de regen tegen de ramen klettert.


20.30-21.00 Levi Major
Levi Major: zin om muziek met buitenwereld te delen
Nog nooit van Levi Major gehoord? Denk aan softpop/folk die duidelijk is geïnspireerd door artiesten als Sufjan Stevens, The Japanese House en Nick Drake. Met een aanstekelijke kalmte zingt Levi Major over turbulente onderwerpen. Soms over relaties en jezelf zijn, dan weer zijn de teksten verhalend en gaan ze over de donkere kanten van jezelf, (soms pijnlijke) diepe liefde, verlies, nostalgie. Dit alles onder begeleiding van warme, ruimtelijke klanken en een zee aan backing vocals.


21.40-22.10 uur Dawn Of A New World
Dawn Of A New World: dynamische en melodieuze ervaring
Dawn of a New World pakt je bij de hand en voert je mee uit het nihilisme van het dagelijks leven. Door elektronische dansmuziek te verbinden met atmosferische en filmische elementen creëert hij een dynamische en melodieuze ervaring.
Live speelt, loopt en combineert hij zijn arrangementen met behulp van percussie, drums, vocals en toetsen.


22.50-23.20 uur Yke
Yke: onzeker, breekbaar en puur
Onzeker, breekbaar en puur. Dat zijn de teksten van Yke. De 21-jarige songwriter maakt, als het allemaal teveel wordt, haar hoofd leeg in muziek. Het is voor haar een vorm van verwerking die ze nergens anders vindt.
Met thema's als jezelf vinden en blijven in een relatie, verdriet om het verleden en angst voor de toekomst is er altijd wel iets om je in te vinden.
Haar muziek is te omschrijven als nederpop met hier en daar een stoer randje en is te vergelijken is met Meau, Maan of Bente. Zo neemt ze je graag mee op de zoektocht naar haarzelf.


00.00-00.45 uur Bunker
Bunker: funky ritmes, dance beats en rave sferen
Een bombastische afsluiter voor een festival, waarbij de energie je aderen in stroomt en het publiek samen met de band het terrein op zijn grondvesten laat schudden. Uit die adrenalinekick en de ervaring met brassbands voor groot publiek, ontstond bij Bunker-frontman Luuk het idee van een nieuwe titel voor dit muziekgenre: powerbrass. Deze muziekstijl heeft de dansbare kern van funky ritmes, dance beats en rave sferen. En mét heldere en krachtige koperklanken vervormt de muziek tot een energie, om als luisteraar bij op te stijgen.


00.45-03.00 DJ Rob
DJ Rob: feesten tot de late uurtjes
Als afterparty van de Museumnacht Enschede is er in de Grote Kerk een groot feest. DJ Rob zorgt voor een paar uur heerlijke muziek om op te dansen. Beter is de Museumnacht niet af te sluiten.

za 04 nov 2023
Museumnacht - Grote Kerk

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!