Menu
Museumnacht - Studio15
za 04 nov 2023
Museumnacht - Studio15
In het donker zie je meer!

Studio15 tijdens Museumnacht!

Studio15 Enschede is de creatieve broedplaats voor jongeren van 12 tot en met 30 jaar. In de kelder van Metropool kunnen jongeren wekelijks van dinsdag tot en met donderdag onder begeleiding van creatief coaches gratis gebruik maken van repetitieruimtes, danszaal en opname en productiestudio. Daarnaast organiseert Studio15 vrij toegankelijke workshops, masterclasses en evenementen zodat creatieve jongeren elkaar kunnen ontmoeten en met hun talenten aan de slag kunnen.

Studio15 biedt in de kelder van Metropool, de Saxion Zaal en op in de danszaal van Kaliber op de 3e verdieping een doorlopend programma van vrij toegankelijke workshops, masterclasses en uitvoeringen aan. Inschrijven is niet verplicht, maar we beginnen wel op tijd!

In de kelder van Metropool

How To Jam, Jamsessie Workshop - Studio 8
Jammen dat is naar elkaar luisteren, improviseren en op gevoel samen muziek maken. Jamsessieleiders Joey van Gelden en Dito Beaumont (Tuin jam/Tankstation Jam/ Bella Luna) leggen je de fijne kneepjes uit! Alle mogelijke Instrumenten zijn aanwezig! Dus kom vooral langs om samen met anderen te leren jammen!

Open Coaching Bas, Guitar, Keys en drums! - Studio 8
Net begonnen op je instrument of speel je al wat jaren, kom binnen voor een coaching sessie door mulit-instrumentalisten Joey Van Gelden en Dito Beaumont! Zij geven je tips en trucs waar je misschien nog niet aan had gedacht om level up te gaan op gitaar, drums, bas of toetsen!

Electronic Jam – Studio 10
Kom luisteren en meedoen aan deze unieke Electronic Jam! Neem zelf je favoriete device of instrument mee, of gebruik een van de aanwezige synthesizers, drumcomputers en effecten. Onder leiding van hosts Morris Middelweerd, Nemo de Vries, Lars Kristian Blom en Ravi Oedairamsingh ga je samen live electronische muziek maken en leer je de electronische jungle navigeren! Onder de naam Electric Lava geven ze een aantal live performances om te laten zien wat er allemaal mogelijk is.

Onderstroom DJ’s – Studio 11
In een intieme boilerroom set-up met neon en blacklight aangeklede setting zullen DJ’s Lorin, Wubs, Xavi del mundo, Saj Mckenzie je trakteren op hypnotiserend mix van Electronic House, Tech House en Melodic Techno.

Masterclass Songwriting door Didier Leclaire - Studio 7
In deze Masterclass Songwriting gaat Didier Leclaire de geheimen onthullen van Songwriting. Hoe begin je met het schrijven van een song. Hoe bedenk je nou een treffende tekst, of een pakkende melodie? Hoe kun je jouw gevoel of boodschap vertalen naar een lied? Kom langs en kom er achter!

Open Coaching Songwriting en zang - Studio 7
Heb je een liedje geschreven of wil je daar mee beginnen? Of heb je een vraag over je stem en hoe je het beste kunt leren zingen? Bij deze open coaching krijg je van een ervaren docent de handvaten en tools om je songwriting en zang skills te verbeteren.

Spiegelzaal Kaliber 3e verdieping

Dansworkshop Hip-hop - Studio 7
Hip-Hop dans is veelzijdig, leuk en laat veel ruimte over voor improvisatie. Onder leiding van docent Joey de Vries krijg je een workshop die interessant is voor alle niveau's en leeftijden.

K-pop workshop – Studio 7
In deze workshop door docent Mingke Kool leer je een hele toffe choreografie van een bekende Kpop groep! Kpop is een Koreaanse muziekstroming en dansstijl waarbij het uitbeelden van de tekst in de dans een belangrijk onderdeel is. Verwacht sowieso wat uniek k-pop moves te leren!

Saxion Zaal

Kaliber Popschool en Studio15 Talenten on Stage!
Met elkaar op een podium staan is een van de mooiste dingen die er is! Talentvolle jonge bands van de Kaliber Popschool en muzikale talenten van Studio15 staan vanavond op het podium in de Saxion Zaal van Metropool en laten horen waar ze in de repetitieruimte druk mee zijn geweest!

19:00 uur Zaal open
19:15 uur De Jonkies  
19:45 uur Ja Leuk!  
20:15 uur Genre Dice
20:45 uur Donya, Amalie en Alissa  
21:15 uur Redheadz
22:00 uur Belong
22:30 uur Common Ground  
23:10 uur The Foamies

Workshops Kaliber Kunstenschool
Tijdens Museumnacht kun je vanuit de kelder doorlopen naar de 2e en 3e verdieping voor een programma van Kaliber kunstenschool met workshops Theatersport, Sculpturen maken in het donker, tekenen, Balfolk dansen, ukele en een vioolconcert!

Lees hier meer over de verschillende workshops van Kaliber Kunstenschool! 

za 04 nov 2023
Museumnacht - Studio15
In het donker zie je meer!

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!