Menu
do 14 nov 2019
Music & Movies: Tarantino!
Live soundtracks
Support: The Von Trapps

Once upon a Time in... Hollywood, Tarantino's nieuwste film, is een ode aan de filmgeschiedenis. Reden voor ons om een ode te brengen aan de films die Quentin Tarantino tot nu toe maakte. En dan vooral aan de muziek in zijn films!

“More or less the way my method works is you have got to find the opening credit sequence first. That starts it off from me. I find the personality of the piece through the music that is going to be in it... It is the rhythm of the film. Once I know I want to do something, then it is a simple matter of me diving into my record collection and finding the songs that give me the rhythm of my movie." - Quentin Tarantino

Het gebruik van muziek in de films van Tarantino is meesterlijk te noemen. Het citaat hierboven laat zien dat dit niet toevallig is. De muziek bepaalt het ritme van zijn films zegt hij. Wie kent niet de scènes met ‘Little Green Bag’ of ‘Stuck in the middle’ in Reservoir Dogs? Of de dansscène met John Travolta en Uma Thurman in Pulp Fiction. Ook in Kill Bill bepaalt een nummer als ‘Bang Bang my baby shot me down’ de sfeer in de film. 

Een Music&Movies-avond gewijd aan de muziek in de films van Tarantino leek ons dus zeer terecht. En zoals altijd bij een Music&Movies avond wordt alles live gespeeld. Natuurlijk door de Von Trapps die voor deze gelegenheid bestaan uit leden van het Twents Songschrijvers Gilde en talenten van de ArtEZ Popacademie

Komen dus. En laat je verrassen. 

12 november
Plaats: Theaterzaal Concordia Enschede

14 november 
Plaats: Muziekcafé Metropool Hengelo 

Once upon a Time in... Hollywood is vanaf 16 augustus te zien bij Concordia en vanaf 31 oktober bij Filmhuis Hengelo.

Vanaf 2019 is Music&Movies een samenwerkingsverband van Metropool Poppodia van Twente / Filmhuis Hengelo / Concordia Enschede / ArtEZ Enschede. Voor deze avond werken we ook samen met het Twents Songschrijvers Gilde.

do 14 nov 2019
Music & Movies: Tarantino!
Live soundtracks
Support: The Von Trapps

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!