Menu
Nellesfest
wo 28 jun 2023
Nellesfest
Nelles + Hiigo + Turbid Milk + Ann Blu + DJ Rieks

NELLESFEST
De rootspop band Nelles gaat hun allereerste EP ooit releasen en ze pakken meteen groot uit met een eigen releasefestival. Natuurlijk is Nelles zelf stralend middelpunt op hun eigen Nellesfest waar de nummers van hun eerste EP gepresenteerd worden maar ze laten ook een aantal bevriende bands en muzikanten schijnen op het festival dat plaatsvindt op het bruisende terrein van creatieve broedplaats OOGST in Hengelo.

Op 28 juni ben je vanaf 17:00 uur verzekerd van sfeervolle rootspop en easy listening. De perfecte live soundtrack voor een fijne zomeravond met vrienden. Naast Nelles zie je ook Hiigo, Turbid Milk en Ann Blu. We stellen alle acts hieronder nader aan je voor. De entree is gratis en de barbecues zijn all fired up dus vergeet niet om je zelf meegenomen burger te flippen op Nellesfest!

Nelles
Laat de hectiek van het dagelijkse leven achter je en ervaar het gevoel van Nelles. Een perfecte balans tussen roots en pop muziek. Met echo’s van artiesten als Ilse de Lange en Kacey Musgraves tilt Nelles hun meeslepende verhalen over de natuur zowel stevig en groots als klein en akoestisch naar het podium.


HIIGO
Hiigo is een Nederlandstalige popband uit Zwolle, bestaande uit Peter Terluin, Dion van der Geest, Koen Gardebroek, Aart de Gier en Hans van der Werf. Naast de onmiskenbare invloeden van Nederpop haalt de band inspiratie uit moderne popbands als The 1975, maar ook uit de elektronische folkpop van Bon Iver.
Tekstueel beschrijven de jongens van Hiigo vanuit hun eigen perspectief de eeuwige zoektocht naar het ‘ouder worden’, met alles wat daarbij komt kijken. Dit resulteert in een frisse nieuwe sound die je niet alleen laat dansen, maar tegelijkertijd ook aanzet tot nadenken. Met drie singles op zak tourden de jongens in 2022 al mee met Popronde en onder hoede van de Zwolse producer Rob Peters namen ze een flinke stapel aan nieuwe muziek op, waarmee ze in 2023 een hoop moois gaan beleven!


TURBID MILK
Turbid Milk is een Nederlandstalig muziekduo bestaande uit Doortje Winter en Eva Heijne. Hun muziek klinkt als een mix van funky pop en kleinkunst met een donker randje. Zo zingen ze over moeilijke katers, relatieflaters en confetti consequenties. De twee ontmoetten elkaar dertien jaar geleden in de brugklas van de middelbare school in het Groningse Stadskanaal. Sinds 2016 zijn ze officieel een duo en reizen ze stad en (platte)land af om op alle denkbare plekken hun muziek ten gehore te brengen. Zo stonden ze in de afgelopen jaren op Bevrijdingsfestival Overijssel, Stukafest Zwolle, Theater Geert Teis en poppodium Hedon.
In 2019 brachten ze hun debuutsingle en anti-liefdesliedje ‘Briefje Aan M’n Liefje’ uit. Twee jaar later kwam midden in de lockdown hun samenwerking met Lange Mannen Met Haast ‘Vier’ uit. In de zomer van 2022 ging het duo voor het eerst op tour langs surfcamps in Frankrijk en Spanje en kwamen ze met een bak aan nieuwe liedjes en ervaringen weer thuis. Afgelopen februari brachten ze hun nieuwste single ‘Geld’ uit.


ANN BLU
Tussen alle chaos van moeten wil ANN BLU je even stil laten staan. ANN BLU is groot voorstander van recyclen. Het zou zonde zijn als muziek verloren gaat, deze band brengt dan ook elementen terug van Steely Dan en Amy Winehouse in hun zogenoemde ‘acid jazz’’. Je dompelt onder in een warm bad van gitaar en keys en wordt door de songs heen begeleid door een steady groove. Waar dromerige vocalen het plaatje compleet maken. De filosofische en soms monsterlijk ordinaire teksten geven je een kijkje in de alledaagse situaties en gevoelens vanuit een (soms) onverwacht perspectief. Wees niet bang om alleen even te beleven.

wo 28 jun 2023
Nellesfest
Nelles + Hiigo + Turbid Milk + Ann Blu + DJ Rieks

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!