Menu
Oogst Festival - Zaai editie
za 22 apr 2023
Oogst Festival - Zaai editie
Het smaakvolle culturele visitekaartje van de Creatieve Broedplaats.

Save the date! 22 april organiseert OOGST hun eerste festival, het Oogst Festival -Zaai editie. Een mooie kans om de broedplaats wat beter te leren kennen!

Het wordt een dag vol muziek en kunst. Singer-songwriters, dichters en andere (woord)kunstenaars. Er zijn verschillende activiteiten voor de jongere en oudere kids en de nooit volwassen geworden ouderen.

Bekijk hier het volledige blokkenschema!

Line up!
Nol Havens | André Manuel | Vera Bon | Johanneke ter Stege | Astronautje| Droom Dit | Chris Egbers | Lateesha | Nelles | Ness | Ischa den Blanken | Wouter Munsterman | Arthur Adam | Anna Bjarnadóttir | DJ Minka |  Divya | Levi Major | Sam de Laat | NABER |  

Nol Havens
‘Suzanne… Suzanne… Ik ben stapelgek op jou.’ We kunnen het allemaal nog woordelijk meezingen. Over de hele wereld klinkt het lied nog steeds uit radio’s en wordt er bij tijd en wijle uit volle borst meegezongen. Suzanne. De wereldhit van VOF de Kunst. Miljoenen platen werden er verkocht en in 7 landen stond VOF de Kunst op de eerste plaats van de hitparade…..Touren door europa, en nu dus Nol Havens solo op het Zaai Festival! Kopje koffie? Giraffe een klontje geven? Wees welkom!

André Manuel
Tukker des tukkers André Manuel is de frontman van Fratsen, Krang en Dancing Dollekamp en schrijver van een heleboel Twentse liedjes. 
“Van welk bandje?” “Van Fratsen!?  “Oooooh.” 

Vera Bon

Diepe bassen, kapotte synths, dromerige zanglijnen en heldere taal. Vera Bon draait er niet omheen: een mensenleven piept en kraakt. In haar Nederlandstalige synthpop liedjes zoekt ze de rauwe randjes op. Haar poëtische teksten gaan over een verlangen om te verdwijnen en het spelen van een mens. Vera Bon was het afgelopen jaar o.a. te horen op Oerol, Fringe festival en Radio 1 en nu dus ook op het Zaai Festival!

Johanneke ter Stege
Johanneke ter Stege is een veelzijdig artiest. De ontwapenende singer-songwriter en voormalig stadsdichter van Deventer laat taal, beeld en muziek versmelten om te tonen en bevragen wat het leven magisch maakt. In 2017 en 2018 maakte zij een reis door Japan, die leidde tot haar debuutvoorstelling Muntjes duiken tussen haaien. Dit is tevens de titel van haar debuutbundel. Tegenwoordig zoekt ze het dichter bij huis, waar ze de wondere wereld van live electronica ontdekt met muzikant Yonga Sun.

Nelles
Laat de hectiek van het dagelijkse leven even achter je en ervaar het gevoel van Nelles. Verzorgde sfeervolle popsongs met echo’s van zowel Norah Jones en Kaxey Musgraves als Corinne Bailey Rae en Lianne La Havas, maar waarbij geen enkele invloed doorslaggevend is.
De vijfkoppige band brengt je de perfecte soundtrack voor iedere zwoele zomeravond, maar ook voor een lekkere zondag op de bank als de regen tegen de ramen klettert. Gelukkig is het droog en zonnig bij het Zaai Festival deze zaterdag!

Droom Dit
Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd.|

Astronautje
Astronautje is ontspappen in space! ontsnappen aan de hedendaagse sleur en regels. 'who needs a spaceship' gewoon gewichtloos bouncen over aanstekelijke beats, los gaan zonder je hoofd te stoten 'where no mans has party before'.

Chris Egbers
Singer-songwriter Chris Egbers maakt onthaastende folk pop: liedjes met een duidelijke kop en staart, waarin ruimte is om weg te dromen. Inspiratiebronnen voor hem zijn artiesten als Bertolf, The War On Drugs en John Mayer, de bijzondere verhalen van andere mensen en zijn loopje naar de supermarkt. 

Ischa den Blanken
Ischa den blanken (1991, Deventer) is maker, schrijver,spreker en filosoof. Hij studeerde in 2015 af als docerend theatermaker op ArtEZ Arnhem en behaalde in 2022 de Master continentale filosofie aan de Radboud Universiteit. Als dichter won Ischa in 2017 de Spoken Award voorStorytelling. Zijn spoken word hoorspel ‘Danny | Jenny’ werd bekroond met de NTR Podcastprijs 2020. Hij gaf acte de présence op verschillende podia, waaronder dat van Poetry International, Oorzaken festival, Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen, Woordwaarde festival en Met Andere Woorden.

Lateesha 
De ene dag ben je die sassy queen die niemand nodig heeft en de andere dag lig je sad in je bed om diegene die je écht niet nodig had. Dat is het leven en
dat is Lateesha. Deze turbulentie komt samen in Nederlands talige popsongs waarin zowel kracht als kwetsbaarheid met een dos is humor centraal staan.
Een mix van de attitude van Tabitha en de eerlijkheid van MEAU. Groots te synths en een dikke bas, tegenover een stripped down sound met een emotioneel instabiele gitaar. Geen nep, geen opsmuk, maar met de billen bloot.

Levi Major
Soft pop/folk dat voelt als de ruist na een stevige huilbui. Levi Major bezingt turbulente onderwerpen met warme ruimtelijke klanken in een zee van vocalen.
Geïnspireerd door artiesten als Sufjan Stevens, The Japanese House & Nick Drake. 

NABER 
NABER is een producer en multi-instrumentalist uit Zwolle. De drijvende kracht achter zijn eigen muziek en het succesvolle concept NABERWERKING.
In zijn muziek combineert hij verschillende elektronische stijlen. Met behulp van zijn synthesizers en tape echo’s, mengt hij verschillende smaken en creëert hij een unieke blend van nostalgie, harde grooves en meeslepende melodieën. Het afgelopen jaar te zien op o.a. Best Kept Secret, Wildeburg en zijn eigen NABERWERKING events op verschillende Zwolse hotspots.

za 22 apr 2023
Oogst Festival - Zaai editie
Het smaakvolle culturele visitekaartje van de Creatieve Broedplaats.

Gerelateerde events