Menu
Paul Carrack
di 23 mei 2023
Paul Carrack
Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze) drankje
Support: Celine Cairo

Op zijn vijftiende verlaat Paul Carrack school met maar één doel: onderweg zijn en spelen met een band. Met verscheidene bands en door middel van het afleggen van misschien wel miljoenen kilometers heeft hij dat doel en die droom ruimschoots bereikt. Zijn stem uit duizenden is te horen op wereldhits als How Long, Tempted, Over My Shoulder en het voor een Grammy genomineerde Living Years. Zijn keyboardspel is te horen op albums van Roxy Music en Nick Lowe tot aan The Pretenders en The Smiths, hij is te vinden in de bands van Eric Clapton, Elton John, BB King en Ringo Starr en zijn songs schrijft hij niet alleen voor zichzelf maar worden ook opgenomen door grootheden als Diana Ross, The Eagles, Linda Rondstadt en Michael McDonald om er maar een paar te noemen.

Deze op en top artiest brengt nog altijd platen uit maar nog veel belangrijker voor veel van zijn fans: hij speelt nog altijd live en dan komen hits als How Long, Tempted, Over My Shoulder en het voor een Grammy genomineerde Living Years nog altijd voorbij. Met zijn zes-koppige band is hij op 23 mei in de PAY. Zaal van het Wilminktheater in Enschede.

Dit seated concert is een samenwerking tussen het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Metropool. 
Support: Celine Cairo
Celine Cairo is een Amsterdamse singer-songwriter wiens muziek het best te omschrijven is als sophisticated indie pop. Ze debuteerde met een door Fink opgenomen EP, bracht in 2016 haar debuutalbum "Free Fall” uit en won daarmee de Zilveren Notenkraker. Met haar gelaagde melancholie en aangrijpende stem stond ze in het voorprogramma van o.a. HAEVN, Dodie, Asgeir en Alex Vargas. Daarnaast stond ze op ESNS en verkocht ze onder meer Bitterzoet uit.

Op 27 augustus 2021 kwam haar nieuwe album 'Overflow' uit. Ze werkte drie jaar lang tussen Londen en Amsterdam aan de nieuwe songs, waar ze samenwerkte met de Brit Tim Bran (London Grammar, Birdy, HAEVN) en de Duitser Benjamin Rheinlander (Laura Sjin, Benedict, Dave Buddha). Het resultaat is een sterk popalbum met daarop een mix van akoestische instrumenten, subtiele elektronica en haar kenmerkende stem. Celine’s verhalende lyrics over opgroeien in een snel veranderende en digitaliserende wereld zijn de kers op de taart.

di 23 mei 2023
Paul Carrack
Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze) drankje
Support: Celine Cairo

Gerelateerde events