Menu
Pip Blom
za 06 apr 2024
Pip Blom
Indierockformatie en winnaar van een Edison in de categorie alternative
Support: Paris Hollywood


Tijdschema*:

20:30
uur Zaal Open
21:00 uur Paris Hollywood
22:00 uur Pip Blom

*Tijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen

De indierockformatie Pip Blom komt uit Nederland, maar maakt internationaal faam. Met een energieke podiumpresentatie waar het spelplezier vanaf spat en liedjes die als oorwurmen in je hoofd blijven hangen, stond de groep al op festivals van Best Kept Secret (Nederland) tot Glastonbury (Engeland) tot Iceland Air (IJsland) en vulde de band zalen van Groningen (Vera) tot London (100 Club) tot New York (Mercury Lounge).

Al sinds de oprichting in 2016 wordt de groep niet alleen lovend door het publiek, maar ook enthousiast door de media onthaald. Dat was zowel het geval bij debuutalbum Boat uit 2019 als bij opvolger Welcome Break in 2021.

Inmiddels is derde langspeler “Bobbie” verschenen waarop Pip Blom zichzelf opnieuw uitvindt. Gebleven zijn de ‘catchy popsongs with a twist’, maar waar het oude materiaal helemaal op gitaren dreef, spelen nu ook synthesizers, samples en computers een rol. Een nieuwe sound, zonder de aantrekkingskracht en kenmerken van de oude te verliezen. In maart won Pip Blom een Edison in de categorie alternative.

Ze zijn dun gezaaid, Nederlandse bands in de alternatieve hoek met internationale allure maar Pip Blom kunnen we daar moeiteloos onder scharen. Een band om vooral ook op de vaderlandse podia te koesteren dus en dat kan je doen op 6 april in Hengelo!


• Jasper Leijdens (Kink): "Pip Blom 3.0"
• The Revue: "An electrifying rocker.”
• The Most Radicalist: "A vivacious pop banger"
• Marc Riley (BBC 6Music): “It is FAB”

Support: Paris Hollywood 
De live dance-act Paris Hollywood brengt een donkere mix van analoge synths, bas en drumcomputers. Met invloeden uit de house en new wave schrijft het duo songs die doen denken aan de vroege Britse clubs: dynamisch, ruw en vanuit een onvoorwaardelijke liefde voor de dansvloer. Voor fans van Working Men’s Club, New Order en 90's dance.

Wij gebruiken bij dit concert recyclebare bekers. Lees hier hoe dat in zijn werking gaat.

za 06 apr 2024
Pip Blom
Indierockformatie en winnaar van een Edison in de categorie alternative
Support: Paris Hollywood

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!