Menu
Popdocs: Stop Making Sense
ma 18 dec 2023
Popdocs: Stop Making Sense
Popdocs: Een boeiende muziekfilm of docu die kort wordt ingeleid door een

Deze documentaire is een vertoning in de reeks Popdocs waarbij Concordia, Metropool en de Muziekbank Enschede elke derde maandag van de maand een muziekfilm programmeren.

De beste concertfilm aller tijden!
Stop Making Sense brengt Talking Heads terug naar het grote scherm. De film uit 1984 is gerestaureerd in 4K ter gelegenheid van het 40ste jubileum. Het energieke en inmiddels legendarische concert, geregisseerd door Jonathan Demme (The Silence of the Lambs), werd opgenomen in het Pantages Theater in Hollywood in december 1983 en bevat de meest memorabele nummers van Talking Heads zoals Once in a Lifetime, Slippery People en This Must be the Place.

Het absurd grote kostuum van David Byrne werd een legendarisch fashion statement en beeldbepalend voor de film. In Stop Making Sense spelen de bandleden David Byrne, Tina Weymouth, Chris Frantz en Jerry Harrison samen met Bernie Worrell, Alex Weir, Steve Scales, Lynn Mabry en Edna Holt.Popdocs Elke derde maandag van de maand programmeren Concordia, Metropool en Muziekbank Enschede een muziekfilm of documentaire. De film wordt altijd kort ingeleid en dat zal vanavond gebeuren door niemand minder dan Arris Roordink. Arris opende onlangs de platenzaak SoundUnbound in Enschede. Daarnaast geeft hij overal in het land les in de geschiedenis van popmuziek, onder andere aan ArtEZ Conservatorium. In het verleden werkte hij onder meer als programmeur bij poppodium Atak en was eigenaar van boekingskantoor Alles Los Agency. Arris is verklaard liefhebber van het werk van Talking Heads. Voor meer info kijk op Sound Unbound Records

ma 18 dec 2023
Popdocs: Stop Making Sense
Popdocs: Een boeiende muziekfilm of docu die kort wordt ingeleid door een

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!