Menu
PopEye: 50 Jaar!
do 02 nov 2023
PopEye: 50 Jaar!
met o.a. Voltage, Black Bottle Riot en The Volunteer Jam


19:00 uur Zaal open
19:45 uur Showtime
20:00 uur Voltage 
21:15 uur Black Bottle Riot
22:15 uur The Volunteer Jam 

Het is feest! De allerbeste platenzaak van Hengelo en van wat ons betreft heel Twente en misschien wel van heel Nederland (de wereld?) bestaat 50 jaar! Platenspeciaalzaak Popeye blaast 50 kaarsjes uit! Een mijlpaal waarvoor platenbaas Johan Dollekamp grotendeels verantwoordelijk is.

1973
Nadat de zaak start in 1973 door Wim van Osselen start in de Kasbah is AKI student Johan Dollekamp er al kind aan huis en vanaf 1974 drukt hij als invalkracht gelijk zijn creatieve stempel op de winkel. Een jaar later verhuist Popeye naar de Emmaweg om rond 1979 neer te strijken aan de Drienerstraat. Sinds 1981 zwaait Johan, die in dat jaar de zaak overneemt, op geheel eigen wijze de scepter over de platenzaak die is uitgegroeid tot een begrip in Nederland en ver daarbuiten. Kijk hieronder ook zeker even naar de geweldige mini-docu The Road Goes On Forever die Guus Blenke maakte over het fenomeen.


2023

The road goes on forever en we hopen dat we nog jarenlang kunnen genieten van dé platenzaak maar nog veel meer van zijn bevlogen en sympathieke uitbater. Op naar 100 jaar Popeye dus, maar eerst vieren we deze verjaardag met Johan, zijn famile, zijn klanten, vrienden en oud-medewerkers en natuurlijk met heel veel muziek! Met optredens van Voltage en Black Bottle Riot (meer info hieronder) en ook de Volunteer Jam Band o.l.v. Ruud Weber komt met een aantal special guests waaronder Guitar Ray, Mercy John, Rob wielens en Jan Knapper de feestvreugde vergroten.

Op 2 november nemen we de lijfspreuk ‘let the music do the talking’ van Johan (waaraan hij zichzelf overigens zelden houdt want de leukste platenbaas van Nederland is een vat vol anekdotes en praat graag, veel en hartelijk) letterlijk. Vijftig violen, een trommel en een fluit dus maar vooral ook knetterveel gitaar bij de viering van vijftig jaar Popeye. Hieperdepiep hoera!

 

do 02 nov 2023
PopEye: 50 Jaar!
met o.a. Voltage, Black Bottle Riot en The Volunteer Jam

Gerelateerde events