Menu
Popronde
vr 18 nov 2022
Popronde

Rondreizend festival Popronde Nederland trekt op vrijdag 18 november 2022 door het centrum van Enschede. Ga mee op muzikale ontdekkingstocht langs toffe locaties in het centrum van Enschede en laat je verrassen door de muziek van de Popronde 2022 selectie!

Vanzelfsprekend doen wij ook mee, er zijn maar liefst zes acts te bekijken in onze zaal en in het Muziekcafé die we hieronder kort aan je introduceren.

Check voor alle deelnemende locaties en het volledige programma de site van Popronde, check in ieder geval bij ons Philine, Faske, Mystic, Hiigo, Muylike en Marathon! Wat je ook checkt: Komen! Leuk, en nog gratis ook!

Philine
De Rotterdamse Philine opende dit jaar shows van o.a. Froukje, Maaike Ouboter en Matt Simons. Met haar muziek geïnspireerd door artiesten als Holly Humberstone, The War On Drugs en Phoebe Bridgers, haar heldere hoge stem en oprechte teksten laat Philine een indruk achter.

Faske
Faske is een muzikant die inspiratie haalt uit het paradoxale bestaan van een twintiger. Zijn EP ‘Jij Belt Mij Alleen Wanneer Jij Dronken Bent’ is net uit. De teksten beschrijven de feestjes, opstapelende studieschuld en sporadische hartzeer. Deze thematiek gaat gepaard met een mix van traditionele instrumenten, orgels en poppy synths uit de jaren 80.

Mystic
Mystic is een rapper & producer uit Almere. Met features van o.a. Yung Nnelg en Leafs, dan weet je als alternatieve Nederhop liefhebber wel waar je moet zoeken. Sonisch vangt Mystic de old-school sound en stopt het in een nieuw jasje. In zijn lyrics richt Mystic zich vooral op het behalen van succes, speciale momenten die hij beleeft en ook de liefde.

Hiigo
Hiigo is een Nederlandstalige indiepop band waarbij het verhaal centraal staat. De ambitieuze vriendengroep is zowel muzikaal als tekstueel niet bang om de diepgang van het leven te belichten en streeft met hun diepe teksten en de fijn in het gehoor liggende muziek naar een nieuwe nederpop sound.

Muylike
Muylike is het project van de Utrechtse songwriter & producer Stijn Post. Vanuit zijn studio ontstaan zonnige, opgewekte indie-popliedjes aangesterkt door energieke koortjes en melodieuze gitaarlijnen. In aanloop naar zijn debuut album ‘The Wait Is Over’ wordt het nieuwe materiaal met 5-koppige live-band ter gehore gebracht met een gloednieuwe live-show.

Marathon
Marathon moet net als deelnemers van de hardloopwedstrijd regelmatig van de blaren bekomen. Blaren die ontstaan door spel vol overgave, maar ook symbool staan voor de blaren waar hun generatie steeds vaker op moet zitten. Met een explosieve mix van shoegaze en postpunk uit Marathon hun frustratie over de steeds groter wordende tweedeling in de maatschappij.

vr 18 nov 2022
Popronde

Gerelateerde events