Menu
vr 21 feb 2020
REMY + Band
Remy van Kesteren rockt de harp in de clubs.
Support: Lian Ray

Remy van Kesteren is van huis uit klassiek harpist, een hele goede ook nog eens en dat is een understatement. Je verwacht een harp eerder in een klassiek stuk en Remy heeft alle grote concertzalen en theaters in de wereld dan ook gezien maar deze klassiek geschoolde artiest heeft ook grote affiniteit met moderne pop, rock en jazz. ‘’Voor Shadows heb ik veel tijd uitgetrokken, want ik wilde me opnieuw uitvinden als musicus. Om dat te kunnen doen, heb ik de harp bijna een jaar laten staan en ben ik aan de slag gegaan op andere instrumenten. Ik ging piano-, gitaarspelen en zingen. Ook heb ik me verdiept in de synthesizer en het zelf produceren van nieuwe tracks.” De plaat heeft Remy geproduceerd samen met de Engelse ex-DJ, singer-songwriter en producer Fink. ‘’Fink is altijd een grote inspiratiebron geweest, omdat hij geen grenzen lijkt te kennen binnen de muziek. Hij is zo'n veelzijdige muzikant, producer en zijn groove en sound herken je uit duizenden. Het was waanzinnig om zo intens met hem te werken aan Shadows, waarbij we allebei tot het uiterste gingen om samen een nieuwe wereld te creëren.’’ Het resultaat is schitterend.De arrangementen en sound van Shadows vragen om optredens met een volledige band, in een bezetting zoals de songs ook opgenomen zijn in de studio. Begin volgend jaar komt Remy + Band naar Hengelo om de songs van Shadows live te spelen en daar kan je maar beter bij zijn.Wat vooraf ging
Remy van Kesteren werd al op tienjarige leeftijd toegelaten tot het Utrechts Conservatorium in de klas van Erika Waardenburg en studeerde er in 2010 met de hoogste onderscheiding af. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, waar hij studeerde bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti. In 2012 behaalde hij 'summa cum laude' zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Van Kesteren heeft diverse prijzen gewonnen.
Zijn vele prijzen leidden tot concerten over de hele wereld, van Europa tot de VS, Japan en Afrika. Op zijn zestiende debuteerde hij al in het Amsterdamse Concertgebouw met het Nederlands Kamerorkest. Een jaar daarvoor speelde hij ter gelegenheid van de doop van Prinses Amalia en trad hij op in Carnegie Hall, New York.
Op zijn 25e jaar besloot Remy een andere weg in te slaan met zijn muziek. Hij wilde zijn eigen muziek gaan schrijven, wat leidde tot Tomorrow Eyes (2016), het eerste album waarvoor Remy een aantal eigen composities maakte. En nu, in 2019, is er Shadows. Shadows is geen eindbestemming van die tocht, maar een tussenstation.

vr 21 feb 2020
REMY + Band
Remy van Kesteren rockt de harp in de clubs.
Support: Lian Ray

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!