Menu
Riot V
do 16 mei 2024
Riot V
With Special Guest Tailgunner

De te jong overleden Mark Reale bleek de noodzakelijke schakel tussen de bandleden die tot dat moment samen bekend staan als Riot. De band houdt in die hoedanigheid geen stand met verschillende afsplitsingen als gevolg. Bassist Don van Stavern gaat met gelijkgezinden door als Riot V en die band zie je vanavond.

Het kenmerkt het aanpassingsvermogen van het oude Riot dat sinds 1977 zichzelf in verschillende gedaante presenteert en slim weet in te spelen op de dan heersende metal moraal. Het maakt niet uit welke stijl de band zichzelf meester maakt zolang het technisch maar in orde is, en dat is het altijd.

Ook de albums van Riot V hanteren die gouden regel. Na Unleash The Fire en Armor of Light uit respectievelijk 2014 en 2018 is het hoog tijd voor nieuw werk en dat komt eraan in de vorm van Mean Streets. Qua sound zit Riot V op de lijn van succesplaten Thundersteel, The Privilege of Power en Born in America waarop de stempel Don van Stavern flink gedrukt is.

Op 16 mei speelt Riot V nieuw werk maar eert de band ook eerdere incarnaties van het legendarische Riot en staan er dus flink wat klassiekers op de setlist. Enschede, are you ready to Riot?


do 16 mei 2024
Riot V
With Special Guest Tailgunner

Gerelateerde events