Menu
Robert Soko: Here We Move, Here We Groove
di 12 okt 2021
Robert Soko: Here We Move, Here We Groove
Met een Q&A met Dj Robert Soko

Let op! Dit is een regulier evenement dus zonder 1.5 meter maatregel. Je kan dit evenement alleen bezoeken als je in het bezit bent van een geldige ticket i.c.m. een volledig vaccinatie- of herstelbewijs óf een aantoonbare negatieve test die is afgenomen via testenvoortoegang.nl

Worden de maatregelen tussen nu en de aanvang van het concert door de overheid gewijzigd dan houden wij ons aan de dan geldende maatregelen.

Here We Move, Here We Groove is een even opzwepende als hoopgevende muzikale vertelling waarin Dj Robert Soko met hulp van refugee-muzikanten op zoek gaat naar een nieuw geluid van Europa.

Met de overtuiging dat je altijd moet bewegen en je blijven aanpassen om te overleven werd Robert Soko, die als tiener de Joegoslavische oorlog ontvluchtte, taxichauffeur in Berlijn en transformeerde tot een beroemde Balkan Beats-dj in de Europese clubscene: Hij bracht, om zijn draai te vinden in een nieuwe omgeving, culturen bij elkaar door westerse muziek te mixen met de opzwepende Balkanritmes van zijn roots.

Robert Soko gebruikt muziek om te reageren op de veranderingen in de wereld om hem heen. Maar de smaak van het publiek is veranderd, net als de wereld om hem heen, en dj Soko zal zich opnieuw moeten aanpassen, om zichzelf en zijn muziek opnieuw uit te vinden. Robert Soko stapt in zijn taxi en gaat op zoek naar inspiratie en een nieuw geluid van Europa. Onderweg ontmoet hij nieuwe migranten-muzikanten om muziek mee te mixen. Mensen die, net als hij twintig jaar geleden, huis en haard achter zich hebben gelaten in de hoop te aarden in een nieuwe samenleving. Robert werkt samen met migranten uit Berlijn, maar de reis brengt hem ook naar de straten van Thessaloniki en Marseille, naar de rand van Europa. Naar migrantenroutes in Bosnië, waar stromen vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan passeren, op weg naar hun gedroomde eindbestemming; Berlijn.

Wanneer Robert de jonge Afghaanse rapper Ferdows in Bosnië ontmoet, besluit hij hem te helpen. Ferdows is al achttien maanden op pad en droomt ervan om een beroemde muzikant in Berlijn te worden. Zal de dj slagen in zijn missie? Is het ruimdenkende Europa echt verdwenen of kan muziek nog steeds mensen bij elkaar brengen? In ieder geval doorbreken de ontmoetingen muzikale grenzen die de veranderde identiteit van Europa tonen.

NL, 2020, 92 min, Engels/Frans/Duits/Arabisch/Farsi gesproken, Nederlands ondertiteld.

Q&A na afloop van de film
Na afloop van de film is er een liveverbinding met Dj Robert Soko vanuit Berlijn. Ruben Verkerke gaat in Concordia in gesprek met hem en met het publiek. Verkerke kun je kennen als multi-instrumentalist van de band ZEHRA, als gitarist van de band Primaat of als host en aanjager van de Enschedese MonkeyJam.

di 12 okt 2021
Robert Soko: Here We Move, Here We Groove
Met een Q&A met Dj Robert Soko

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!