Menu
Salvador Sobral
za 04 nov 2023
Uitverkocht
Salvador Sobral
Onalledaagse mix van jazz, kamerpop, soul en fado door Portugese Songfestivalwinnaar.

Salvador Sobral heeft het hart op de goede plaats. Na het winnen van de halve finale van het Eurovisie Songfestival toonde hij een shirt met de tekst S.O.S. Refugees en dat kan je gerust opvatten als een behoorlijk politiek statement. Het tekent de Portugese zanger die op allerlei manieren de wereld een mooiere plek wil maken voor iedereen. Dat doet hij ook door middel van een taal die universeel is en hij bij uitstek vloeiend spreekt: muziek.

Salvador wint met zowel een meerderheid van de publieksstemmen als van de van de jury in 2017 het Songfestival met Amor Pelois Dois dat zeker geen standaard Songfestival inzending is, net zomin als dat Salvador een standaard popartiest is. Zijn mengeling van jazz, kamerpop, soul en fado is zeker niet alledaags en misschien juist daarom wel zo fraai. Stemmige composities die altijd muzikaal tot in de puntjes verzorgd zijn en waarop zijn stem, met uitzonderlijk mooi timbre, in het middelpunt staat. Niet voor niets is Timbre de titel van zijn later dit jaar te verschijnen album.

Vanwege ernstige hartproblemen is live optreden voor Salvodor Sobral een lange tijd niet vanzelfsprekend geweest maar inmiddels is hij in het bezit van een goedwerkend donorhart. Op 4 november laat hij in De Kleine Willem in Enschede dat hart door middel van zijn muziek en stem spreken. Aandachtig en muisstil naar luisteren en vooral van genieten is ons advies!

Dit seated concert is een samenwerking tussen Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en Metropool.


za 04 nov 2023
Uitverkocht
Salvador Sobral
Onalledaagse mix van jazz, kamerpop, soul en fado door Portugese Songfestivalwinnaar.

Gerelateerde events