Menu
vr 05 apr 2019
Selkies - Album release
In de Lift
Support: Wasteland Viper + Rogue

Selkies

“Groovende metal aangevuld met krachtige rap en spoken word.”

Hiphop met metal combineren kan op vele manieren. Zo kan je teksten schrijven over veel te veel geld of juist over het gevarieerde leven in de straten van Twente. Maar dat hoeft niet per se. Selkies koos voor een harde cross-over en dat kroonde hen dit jaar tot winnaar van De Grote Prijs van Twente. Als ze niet bezig zijn het podium in te beuken met snoeiharde laag gestemde breakdowns, is er nog wat ruimte voor finesse, meeslepende verhalen en sferische momenten. Deze energieke vijfmans formatie bracht in 2016 hun een eerste EP uit. Deze plaat werd zo goed ontvangen dat de band binnen een mum van tijd het voorprogramma van The Charm The Fury mocht verzorgen.

Nu is het tijd voor hetgeen waar menig muzikant van droomt: een eigen album. Op deze avond zal de debuutplaat “Shoveling Dirt” het levenslicht zien en daar wil jij bij zijn. Luister en kijk hieronder maar eens naar de clip van de eerste single "Save Haven".

Support: Wasteland Viper

Een heuse rocksensatie worden ze ook wel genoemd. Pak de vuige rock ’n roll van Motörhead en de met whisky doordrenkte Blues van Guns n’ Roses en combineer dit met de energie van Airbourne, dan heb je zo ongeveer wel Wasteland Viper in een notendop te pakken. Net als Selkies werkt ook Wasteland Viper aan een nieuwe plaat als vervolg op de in mei 2017 verschenen EP ‘Unleash The Beast’. Vanavond zullen ze in ons paradijs alvast een beest loslaten tijdens de harde maar zeker ook swingende live-set van Wasteland Viper.

Rogue

De vijfkoppige pop rockband uit Enschede laat zich herkennen door extreme gitaar effecten, dikke riffs en elektronische sounds. Hoe klinkt dat dan? Dat klinkt als een mix tussen enerzijds Paramore en de Foo Fighters, anderzijds Bring me the Horizon en Rage Against The Machine. Dat is dus best wel ruig, maar ze hebben zeker ook momenten waarbij je lekker mee kan zingen met je vuist in de lucht en in de overgebleven hand een lekkere koude pils. Momenteel is Rogue bezig met de voorbereidingen van een nieuwe EP waar wij zeker naar uit kijken!

vr 05 apr 2019
Selkies - Album release
In de Lift
Support: Wasteland Viper + Rogue

Gerelateerde events