Menu
Selkies - Album release
vr 10 mei 2024
Selkies - Album release
The Works
Support: Jongeman + Boembast


20:00 uur Zaal open
20:30 uur Jongeman 
21:20 uur Boembast 
22:20 uur Selkies 

Metal met een groove aangevuld door krachtige rap en spoken word. Selkies is een harde crossoverband die metal combineert met hiphop invloeden. Als ze niet bezig zijn het podium in te beuken met snoeiharde laaggestemde breakdowns, is er nog wat ruimte voor finesse, meeslepende verhalen en sferische momenten. De band mocht in februari 2019 de Grote Prijs van Twente op zijn naam schrijven. In april van hetzelfde jaar is het debuutalbum “Shoveling Dirt” verschenen. Sindsdien zijn ze aan het werk met het concept album Enter Your Mind. Op 10 mei is de album release show van Selkies in Hengelo! 

Selkies is geïnspireerd door bands als: After The Burial, Periphery, Elitist, Sithu Aye, Cloudkicker, DVSR, Hacktivist, Panthera, Volumes, Machinehead, Eskimo Callboy, Modern Day Babylon, Lamb of God en Between The Buried And Me.


Support: Boembast
BOEMBAST! gooit de beuk er in als een voorhamer maar slingert hem wel eerst sierlijk door de lucht om vervolgens de spijker op z’n kop te slaan. De mannen combineren hun ruime ervaring in hun nieuwe liedjes, die zich graag groovy gedragen om vervolgens met stevige gitaarpartijen elke vezel in je lijf wakker te schudden. Met recht de hiphop/rock sensatie die het muzikale landschap nodig heeft. Catchy refreinen en spitsvondige teksten nemen je mee in de wereld van het leven en haar vergankelijkheid. De mannen noemen zichzelf ‘BOEMBAST!’ om meerdere redenen, een daarvan is omdat hun muziek je doet springen, gegarandeerd. De band is sinds 2019 te vinden op de bühne en bundelt krachten en opgedane ervaring.


Support: Jongeman
Als we vanuit het niets beginnen, kunnen we alle kanten op. Vanuit deze gedachte onderzoekt, ontdekt en maakt Jongeman. Jongeman houdt van albums, van artiesten die een wereld bouwen en je hierin meenemen.

Jongeman houdt van de tijd nemen voor iets nieuws, iets proberen wat je nog nooit hebt gedaan. Jongeman houdt van creëren, van niets hebben en daarmee iets maken. Er zijn geen normale sounds bij Jongeman. Elke keer word je verrast door iets wat herkenbaar klinkt en toch iets is wat je nog nooit hebt gehoord.

Geïnspireerd door de teksten van artiesten als Typhoon en Spinvis, met sounds die klinken als Porcupine Tree en zelfs Rage Against The Machine. Jongeman is een stapje uit je eigen leven en een blik in die van iemand anders.

vr 10 mei 2024
Selkies - Album release
The Works
Support: Jongeman + Boembast

Gerelateerde events