Menu
Sensomnia
vr 28 okt 2022
Sensomnia
Multi Sensory Rave

Sensomnia: multi-zintuigelijke rave

Sensomnia is een rave die teruggaat naar de essentie en de oorsprong van moderne dance namelijk horen, zien, ruiken, proeven, aanraken en voelen. Een event dat bij uitstek geschikt en bewust gericht is op doven en slechthorenden maar waar iedereen welkom is om zijn of haar liefde voor dance kan tot uiting kan laten komen.

Het concept komt uit de koker van The Overkill Festival die op deze manier muziekevenementen toegankelijker probeert te maken door alle zintuigen te prikkelen. Een multi-zintuigelijke viering met techno, noise en andere dance stromingen waarbij naast djā€™s ook kunstenaars zorgen voor een geweldige totaal ervaring.

De eerste namen introduceren we hieronder (check ze voor een tip van de sluier!) maar hou deze pagina en het event in de gaten voor alle updates en mis deze spectaculaire dance night niet op 28 oktober!

Sensomnia is een initiatief van The Overkill en Sickhouse in samenwerking met Metropool, Possibilize en Revelland.

Nkisi
Nkisi produceert intense, krachtige clubtracks die in gelijke mate beĆÆnvloed zijn door Afrikaanse polyritmiek, hardcore techno en Italiaanse horrorfilms uit de jaren '70. De in Londen gevestigde muzikant en beeldend kunstenaar is een van de mede- oprichters van NON Worldwide, een collectief van experimentele kunstenaars uit de hele Afrikaanse diaspora.

Breach: Zeno van den Broek live
Zeno van den Broek is een Nederlandse componist en kunstenaar wiens werken de relaties tussen mensen en een gefabriceerde omgeving onderzoeken en ontregelen. Hij gebruikt audiovisuele middelen om site- en concept-specifieke werken te creƫren die conventionele opvattingen over onze ervaring van ruimte ter discussie stellen.

Breach duikt in chaotische systemen en creƫert een manifestatie van de recente gebeurtenissen van protesten en rellen over de hele wereld. Het album en de live audiovisuele uitvoering onderzoeken de opbouw en het loslaten van spanning, woede en energie in een nieuwe vorm van pikzwarte elektronica en dichte polyritmische structuren. Door gebruik te maken van elektromagnetische opnamen van communicatieapparatuur en gevonden beelden van oproer creƫert Breach een intense ervaring door de toeschouwer in het centrum van een systeem te plaatsen dat op het punt staat in chaos door te breken.


Pisitakun
Pisitakun komt uit Bangkok, Thailand. Hij begon in 2014 met het maken van beeldende kunst en muziek en is geĆÆnteresseerd in muziek in verschillende media-omgevingen. Hij gebruikt een verscheidenheid aan inspiraties in zijn liedjes, zoals historische gebeurtenissen, synthetische geluiden en muziekinstrumenten. In 2016 begon hij met de voorbereidingen op zijn debuut "Black Country",Ā  een album over een land vol dialogen tussen duistere stemmen.

De werken van de politiek zeer geƫngageerde Pisitakun zijn gebaseerd op politieke speculatie en de externe en interne frustraties waaraan kunstenaars onderhevig zijn.
Pisitakun trad op op CTM Festival (Berlijn, Duitsland), Asian Meeting Festival (Tokyo, Japan), MEIA (Aveiro, Portugal), Spaziomusica Festival (Cagliari, Italiƫ) en Cafe OTO (Londen, VK).


YazzusĀ 
Yazzus, geboren in Ghana, is opgegroeid in Londen en nu gevestigd in Berlijn. Yazzus is een DJ/producer met een voorliefde voor energieke, springerige elektronische muziek met verschillende texturen en tempo's. Ze interpreteert haar spirituele overtuigingen naast de rave-cultuur en heeft invloed van de 90's early hardcore rave scene, die fungeert als een kracht voor wederopstanding, samen met het mixen van harde techno, gabber, ghettotech en electro. Haar stijl is een apparaat om alle dimensies op de dansvloer te overstijgen met behulp van zware 4x4, grooves en geanimeerde synthlijnen.Matias Brunacci
VR performance Freedom of Movement
Voorouderlijk-futurisme, techno-sjamanisme, neo-paganisme en posthumanisme. Door deze nieuwe hybride mengvormen van artistieke vormen te verbeelden, creƫert Matias Brunacci een realtime stuk op het snijvlak van virtuele realiteit, live performance en geluidskunst. Met behulp van een draadloos virtual reality-apparaat verwerft Matias de mogelijkheid om te bewegen en zich de ruimte toe te eigenen in een choreografie die verbonden is met een virtueel geluidssysteem dat voortdurend wordt gestimuleerd door de beweging die zijn lichaam produceert. Het resultaat is een virtual reality geluidsperformance die draait rond twee werelden: de echte, waar alle elementen en wetten van de fysica zich bevinden, en de virtuele, de thuisbasis van dromen en denkbeeldige regels.

vr 28 okt 2022
Sensomnia
Multi Sensory Rave

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!