Menu
za 14 mrt 2020
Sheltersuit Sleep Out (Gecanceld)
Metropool presents Get Jealous, Lauringer + 1 tbc

Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. En dat aantal groeit met de minuut. Armoede, psychische problemen, plotseling verlies van werk, natuurrampen en oorlogen zijn de meest voorkomende oorzaken van dakloosheid. Alleen al in Nederland zijn meer dan 30.000 mensen noodgedwongen op straat beland. Dat kan en mag niet gebeuren. Daarom organiseert Sheltersuit in de nacht van 14 op 15 maart de eerste Nederlandse Sleep Out. Honderden deelnemers laten zich sponsoren en brengen samen de nacht door op de Oude Markt in Enschede. Dit doen we om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de daklozenproblematiek in de wereld. Met het geld dat deze avond wordt opgehaald worden honderden nieuwe Sheltersuits geproduceerd, die gratis worden uitgedeeld aan daklozen door het hele land. Voorafgaand aan de Sleep Out zal er een podiumprogramma zijn met muziek van oa Gerard Ekdom, local heroes via Metropool en verhalen van (oud)daklozen. Het podiumprogramma wordt gepresenteerd door Michiel Veenstra.

Durf jij de uitdaging aan? Geef je nu op en slaap mee voor warmte! Meld je nu aan via www.sheltersuit.com/sleepout

In samenwerking met Sheltersuit presenteert Metropool vanavond 3 mooie acts uit het oosten op de Oude Markt in Enschede:

Lauringer
Lauringer maakt Road Pop
— een combinatie van huisgemaakte singer/songwriter songs, tijdloze popmuziek en feel-good indie. Road Pop omvat energieke been-there-done-that tunes, straight-from-the-diary teksten, hoopgevende soundscapes en nonchalante tussenpraatjes. Lauringer komt uit Oostenrijk, maar in 2017 heeft ze apfelstrudels tegen stroopwafels ingeruild. Dat is mooi want daardoor kunnen we haar vaker in de buurt zien. Dat hebben we al een paar keer gedaan en telkens werden we betoverd door Lauringer. Word ook betoverd en check haar vanavond op de Oude Markt!Get Jealous
Muziek maken doe je met plezier maar een beetje activisme en feminisme is ook nooit ver te zoeken bij Get Jealous. Een band die maatschappelijk geëngageerd is dus en het hart op de goede plek zitten. Get Jealous heeft niet alleen noten op de zang. Een perfecte band dus voor deze avond!

De nummers razen voorbij in de beste ouderwetse punk traditie. Voor de oudere liefhebbers: denk een beetje aan The Slits, X-Ray Spex en Girls At Our Best, de jongere liefhebber kan denken aan Bleached of aan La Luz op een dosis uppers. Het stuitert en is dansbaar, ideale muziek om warm op te blijven dus!Winwell
WinWel is een 20 jarige muziekproducer die dromerige en tegelijkertijd energieke elektronische muziek maakt richting de genres Future Bass & Trap die hij combineert met zijn passie voor Minimalistische Pianomuziek. Hierdoor werken zijn nummers zowel goed op de dansvloer als thuis of onderweg.

Met remixes voor o.a. Jeangu Macrooy, shows bij Metropool, Deventer Schouwburg, Booster Festival en meer, en actieve samenwerkingen met andere muziekproducers als Snareskin, Bassanova en SoundPatrol is WinWel onderhand naam aan het maken in de elektronische muziekwereld.

za 14 mrt 2020
Sheltersuit Sleep Out (Gecanceld)
Metropool presents Get Jealous, Lauringer + 1 tbc

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!