Menu
vr 30 nov 2018
Showcase Songcamp
In de Lift
Support: Vera Bon & NO WOW & QUINN & Black Monsoon
Wees welkom bij deze showcase vanuit Songcamp!

Ieder jaar organiseren de drie Overijsselse poppodia (Hedon, Burgerweeshuis & Metropool) het gezamenlijke project Songcamp. Tijdens Songcamp worden vier bands een weekend lang opgesloten in een muzikale snelkookpan. Met verschillende bandcoaches, sprekers & masterclasses worden deze bands in korte tijd klaargestoomd voor een carrière in de popmuziek. Songcamp 2018 vindt plaats op 30 november, 1 & 2 december in Metropool Enschede. Benieuwd naar de deelnemende bands? Lees hieronder meer en/of kom vanavond kijken bij deze showcase!

De geselecteerde bands voor Songcamp 2018 zijn:

Vera Bon

De quasi nonchalante maar toch zeer charmante Vera Bon is alles behalve een uitgesproken kunstenaar. Maar niettemin een kunstenaar. Vera zoekt in taal en muziek naar wat gezegd móét worden. Als performer valt ze op door een extreme waarachtigheid wat je kan vergelijken met genregenoten als On Eva en Eefje de Visser. Zowel solo als met band is ze regelmatig op de planken te vinden, zo kon je haar onder andere zien op poëziefestival Het Tuinfeest, het Zesde Metaal en als voorprogramma van Roos Blufpand.

QUINN

QUINN is een alternatieve electropop band.
Dromerige synths en bombastische beats vormen het fundament van de popsongs. De band bevindt zich tussen de sensuele energie van Oscar and the Wolf, de
vocale overtuiging van Kate Bush en de rauwheid van Portishead. En dat is lekker.

Black Monsoon

Black Monsoon is tegendraads schurende Noise-Grunge. Ze duiken de kelder in, doen de lichten uit en improviseren er op los, zo ontstaan de songs van Black Monsoon. Het trio uit Deventer en Utrecht maakt tegendraadse Noise-Grunge. Sferische samenzang met gruizige gitaren en beukende drums. Geen bassist, geen toetsen, niet moeilijk doen. Twee vrouwen en een man met een afkeer voor netjes en schoon. Vies dus! Niet zo gek hoor, want Sonic Youth, Blood Red Shoes en PJ Harvey zijn de invloeden van Black Monsoon.

NO WOW

No Wow is een Fuzzy Indie band met invloeden uit de Grunge met elektronische aspecten. Het trio uit Nederland en Duitsland bestaat uit Stella Polaris, Niko Dolle en Thomas Mestriner en zag haar levenslicht begin 2017. De band is direct in haar teksten en geeft een ongefilterde response over het dagelijks leven als midden twintigers. No Wow is gedreven door emoties uit de extase van het moment. De eerste single van de band wordt in maart vrijgelaten in Metropool Enschede! 

vr 30 nov 2018
Showcase Songcamp
In de Lift
Support: Vera Bon & NO WOW & QUINN & Black Monsoon

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!