Menu
Soilwork + Kataklysm + Wilderun
zo 05 feb 2023
Soilwork + Kataklysm + Wilderun
Death metal in verschillende varianten

18:00 uur Zaal open
19:00 uur Wilderun 
20:05 uur Soilwork 
21:45 uur Kataklysm

Een veelzijdige avond death metal waar diverse stijlen en subgenres vertegenwoordigd zijn op 5 februari. Een heerlijk affiche met de melodische death metal van Soilwork, de brute en extreme death van Kataklysm en de progressieve variant van Wilderun!

Soilwork
Al meer dan 20 jaar speelt Soilwork mee in de absolute wereldtop als het gaat om melodische death metal. Met hun eerste plaat speelt de band zich gelijk in de kijker om daar vervolgens eigenlijk nooit meer uit te verdwijnen. Soilwork levert met elk album een nieuw bewijs dat alleen het hoogste niveau goed genoeg is voor deze perfectionisten.

Dat geldt ook voor hun meest recente album Övergivenheten dat mede door de productie en de prominente rol voor akoestische elementen in het geluid. Een album dat er bij de fans van de zeer populaire Zweden in gaat als koek en een plaat die voor de band een prima reden is om weer de tourbus in te stappen na een turbulente periode. Op 5 februari is de halte in Hengelo en dat is geweldig nieuws voor de liefhebber!Kataklysm
Uit een aanzienlijk ruwer vaatje tapt de tweede headliner van deze avond want Kataklysm staat niet direct bekend om een gepolijst geluid. Kataklysm is een brute oerkracht die nooit teleurstelt. Sinds 1992 is Kataklysm het meest extreme exportproduct van Canada. Kataklysm klinkt bij vlagen ronduit lomp maar de songs zijn uiterst clever, de uitvoering is altijd spot on.

Een band die met speels gemak boven alle middelmaat uitstijgt en met een onderscheidend geluid waarmee ze wereldwijd grote fanschares aan zich weet te binden. Kataklysm wordt door deze fans op handen gedragen vanwege hun muzikale superioriteit, maar ook vanwege hun omgang met diezelfde fans waar de band altijd tijd probeert te maken. Beesten op het podium maar poeslief daarbuiten. Geweldige band, kijken en knetterhard gaan op de alles verpulverende death metal van Kataklysm!Wilderun

zo 05 feb 2023
Soilwork + Kataklysm + Wilderun
Death metal in verschillende varianten

Gerelateerde events