Menu
Soulfly
za 08 jul 2023
Soulfly
Monsterlijk zware noise uit de indrukwekkende strot van Max Cavalera
Support: Mountain Eye

Alsof er de afgelopen ruim 25 jaar niks veranderd is schudt stamhoofd, underground icoon, extreme metal wegbereider en voorvechter van globale gelijkheid ook anno 2023 de ene na de andere killer riff uit de pols met Soulfly. Hét bewijs dat Cavalera en co nog steeds monsterlijk zware noise op plaat en podium weten te slingeren is het ouderwets goede Totem. Een plaat die die de blackened-thrash en death metal elementen van moderne Soulfly klassiekers als Ritual en Archangel moeiteloos verenigt met de heavy grooves uit de begindagen zoals te horen op bijvoorbeeld Primitive en Prophecy. Nooit vies van een vreemde invloed verklaart Cavalera dat hij zich bij dit album erg beïnvloed is door de sfeer op de albums van The Cure en Sisters of Mercy.

Soulfly is zoals hierboven te lezen altijd in beweging en op zoek naar nieuwe invalshoeken maar klinkt de band uiteindelijk toch onmiskenbaar vooral als Soulfly, wat natuurlijk vooral ook toe te schrijven is aan frontman Max Cavalera. Op 8 juli schakelt Soulfly onder zijn bezielende leiding moeiteloos tussen alle rammers van de afgelopen 25 jaar en natuurlijk prijken “Cavalera crafted” Sepultura klassiekers als Roots Bloody Roots, Refuse/Resist, Teritory en Dead Embrionic Cells ook op de setlist.Support: Mountain Eye
Sinds hun oprichting in 2017 is de kans best groot dat je de alternatieve metal van Mountain Eye al eens tegen bent gekomen, helemaal als je op de hoogte blijft van nieuwe releases door op Spotify playlist als New Blood, The oTHERS, All New Metal, Weekly Wire, New Music Friday NL en Rauwe Kost. De samenstellers van deze goed gecureerde lijsten hebben Mountain Eye in elk geval duidelijk op de radar en brengen de singles van de band graag onder de aandacht. Tel daar twee uitstekend ontvangen albums en je tikt de miljoen plus streams als snel aan. Niet alleen op de digitale snelweg trapt de band het gaspedaal in met hun mix van metal folk, ambient en elektronica, ook de tourbus maakt meters met supports voor o.a. Starset, Wargasm, Megaherz en Invisions. Goed in de gaten houden dus, dit Mountain Eye, te beginnen vanavond als support voor Soulfly!

za 08 jul 2023
Soulfly
Monsterlijk zware noise uit de indrukwekkende strot van Max Cavalera
Support: Mountain Eye

Gerelateerde events