Menu

SPROOK

SPROOK is het pseudoniem van Martijn Holtslag waarmee hij zelfgeschreven verhalen in spoken word/rapvorm tot leven brengt op de planken. Daarbij ondersteund door randgereeschappen zoals een traporgel, absurdistische poppen en zelfgemaakte miniatuurlandschappen. In SPROOK vertelt hij sprookjes over jaloezie en succes met een vaak onverwachtse donkere twist. Sprookjes over machtslustige bosgeesten, zeerovers en tijdreizende ridders. Eén ding is zeker: absoluut geen sprookjes voor het slapengaan.

In samenwerking met Metropool, het Wilminktheater en Provincie Overijssel heeft Martijn uit Deventer de afgelopen twee jaar gewerkt aan zijn theatershow SPROOK. De multi-sylabisch rijmende verhalen nemen je mee naar andere werelden en zijn geïnspireerd op hedendaagse en vroegere gebeurtenissen zoals de Griekse mythen en de veldtochten van Ceasar en Napoleon. ‘Ik houd van verhalen waarin alles helemaal naar de klote gaat’ aldus Martijn.

De voorstelling die Martijn op 1, 2 en 3 september als try-out speelt in het zaaltje van het voormalige Theater Bouwkunde, is tot stand gekomen na een intensief traject. Hierin leerde hij zijn verhalen optimaliseren door Heleen Bosma en Henk Loorbach, heeft hij meegekeken in de wereld van theater & film en hulp gekregen van poppenmaker Jochen Lange en propmaker Rolf Te Booij. Ook kreeg hij les van Theo Terra, Duda Paiva en Pim Muda, en heeft hij onder begeleiding van regisseur Jeroen Kriek de kneepjes van het theatervak meegekregen.

Martijn begon tien jaar geleden als poetryslammer en ‘protestrapper’ en toerde hiermee mee met het Nederlands Blazers Ensemble in voorstellingen met o.a. Ilja Pfeijffer, Frank Starink en Simon Vinkenoog, waarbij Paradiso, Muziekgebouw aan ’t IJ en het Concertgebouw zijn aangedaan. In 2016 trad Martijn al eens op met SPROOK op het Tuinfeest. ’Maar nu moet ik het helemaal zelf doen, of nouja zelf, ik heb m'n karakters en decors tot leven gewekt met miniaturen.’ Zijn fascinatie met absurde verhalen, bewegende poppen, miniatuurlandschappen en zijn rap-rijmende tekst komen samen in SPROOK: 'een live gemaakte film van Shakespeare maar dan in deze tijd'.

SPROOK speelt op 1, 2 & 3 september om 20.00 uur in het zaaltje waar voorheen Theater Bouwkunde huisde. Het Klooster 2, Deventer. Koop je ticket door op www.ticketmaster.nl SPROOK in de zoekbalk in te voeren. Ticketprijs: 6,25, of kijk op het Facebook event.

Met speciale dank aan Provincie Overijssel. 

:
Filter
GO!
calender Datum locatie Locatie genre Type refresh Reset

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Metropool & Spotify made love...

De Metropool agenda heeft iets nieuws! Koppel je Spotify en bekijk een persoonlijke agenda met alleen de concerten en dansfeestjes die matchen met jouw muzieksmaak.

Spotify Logo

Probeer het zelf!