Menu
Summer Square Festival
vr 26 jul 2024
Gratis!
Summer Square Festival
Het marktplein wordt omgetoverd tot een zomers festivalterrein

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 juli is het op het marktplein in Hengelo weer tijd voor Summer Square Festival. Het zonnetje is al besteld en een mooi programma is samengesteld, bestaande uit zowel lokaal talent als grote namen. Binnenkort wordt de line-up onthuld.

Op de vrijdag starten we om 19:00 uur. Zaterdag kun je al lekker vroeg beginnen met feesten. Dan is het vanaf 12:00 uur feest op het marktplein.

Het festival
Het festival georganiseerd voor en door jongeren zal plaatsvinden op het recent gerenoveerde marktplein in Hengelo en is een samenwerking van initiatiefnemers Metropool Poppodia van Twente en Studio15.Summer Square Festival is in 1998 ontstaan als samenwerking tussen Scala Welzijn en Metropool Poppodia van Twente met het idee om aanstormend (lokaal) talent een podium te geven. Maar ook om jongeren te laten participeren bij de organisatie en zo betrokkenheid op cultureel vlak te creëren. In totaal heeft het festival 14 edities gehad, waarvan de editie van 2013 de laatste was.

Het programma
In het verleden hebben talenten, die inmiddels zijn uitgegroeid tot volwaardige artiesten, op het podium gestaan. Denk hierbij aan grote namen, zoals Froukje, Bökkers, Miss Montreal, Chef Special en Jungle by Night. Naast de muzikale invulling van het programma, staat het festival ook bekend om de hiphop battles en festival markt.

De precieze invulling van het programma op beide dagen zal de aankomende weken bekend gemaakt worden op de Instagram en Facebook van Summer Square en Studio15, en op de website van Metropool.

vr 26 jul 2024
Gratis!
Summer Square Festival
Het marktplein wordt omgetoverd tot een zomers festivalterrein

Gratis!

Gerelateerde events