Menu
The Analogues (Metropool Open Air)
za 24 jun 2023
The Analogues (Metropool Open Air)
Semi-seated show in Openluchttheater Hertme
Support: Hiigo

18:00 uur Voorterrein open
19:00 uur Theaterterrein open
20:00 uur Hiigo
21:00 uur The Analogues

In 1966 stopten The Beatles met optreden. Het verhaal is bekend: geen zin meer in de hysterische taferelen met krijsende fans. De studio werd in de jaren hierna hun thuis, wat zorgde voor een ongekende explosie van creativiteit. De muziek van de albums die The Beatles na 1966 maakten is door hen nooit op het podium uitgevoerd. The Analogues doen dat wel, ruim vijftig jaar later. Zo authentiek mogelijk en met aandacht voor de kleinste details voerden zij de afgelopen jaren achtereenvolgens Magical Mystery Tour, Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band, The White Album en Abbey Road uit. Integraal, van de eerste tot de laatste noot analoog en authentiek, compleet met strijkers en blazers en alle vintage instrumenten die The Beatles, 50 jaar geleden, bij de opnames gebruikten.

Na twee uitverkochte shows in de Ziggo Dome gaan The Analogues vanaf februari het theater in met Hello Goodbye (The Very Best of the Studio Years), een ‘best of’ van hun voorgaande shows. Stond de afgelopen jaren steeds één Beatles-album centraal door het integraal te spelen, voor Hello Goodbye maakte de band een zorgvuldige selectie uit al het materiaal dat ze de afgelopen jaren live hebben gespeeld. Hello Goodbye is een aaneenschakeling van hits en 'hidden gems' uit de fameuze ‘studio years’ van The Beatles en zo een waardige afronding van de missie van The Analogues.

Inmiddels hebben Beatles-fans over de grens ook in de gaten dat The Analogues het werk van The Beatles op een unieke manier laten voortleven. Voor de band dit najaar de grens weer overgaat om onder andere te spelen als hoofdact tijdens het international Beatleweek Festival in Liverpool zijn ze op 24 juni nog in het Openluchttheater in Hertme te zien tijdens Metropool Open Air. Lees onder het fragment nog even de lof die de band volledig terecht krijgt toegewuifd van (inter)nationale pers en mensen die dicht bij John, Paul, George en Ringo stonden, dan weet je dat je dit als liefhebber van The Fab Four niet mag missen.The Analogues persquotes:

"Beangstigend goed” (Volkskrant ****)

"Dichter bij The Beatles kun je niet komen" (Twentsche Courant/Tubantia)

"Een magische ervaring” (Vrij Nederland)

“Muzikaal spektakelstuk, met je ogen dicht hoor je The Beatles (Het Parool ****)

"Musical wonder from Holland" (Eastern Daily Standard, UK)

“I’ve witnessed something I never really thought I’d be able to witness again, amazing”.

(Geoff Emerick, Chief Engineer van The Beatles).

"Most of us have never seen the Beatles live. After tonight, I feel like at least I have heard them", The Daily Telegraph (by Neil McCormick)

‘The Analogues laten The Beatles horen hoe het had gekund’ (Tubantia)

‘Van The Beatles lopen letterlijk duizenden kopieën rond, maar de allerbeste heet The Analogues en komt uit Nederland’ (Serge Simonart)

Support: Hiigo
Hiigo is een Nederlandstalige popband uit Zwolle, bestaande uit Peter Terluin, Dion van der Geest, Koen Gardebroek , Aart de Gier en Hans van der Werf. Naast de onmiskenbare invloeden van Nederpop haalt de band inspiratie uit moderne popbands als The 1975, maar ook uit de elektronische folkpop van Bon Iver . Tekstueel beschrijven de jongens van Hiigo vanuit hun eigen perspectief de eeuwige zoektocht naar het ‘ouder worden ’, met alles wat daarbij komt kijken. Dit resulteert in een frisse nieuwe sound die je niet alleen laat dansen, maar tegelijkertijd ook aanzet tot nadenken. Met drie singles opzak tourden de jongens in 2022 al mee met Popronde en onder hoede van de Zwolse producer Rob Peters namen ze een flinke stapel aan nieuwe muziek op, waar mee ze in 2023 een hoop moois gaan beleven!

za 24 jun 2023
The Analogues (Metropool Open Air)
Semi-seated show in Openluchttheater Hertme
Support: Hiigo

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!