Menu
do 22 nov 2018
The Ex + Les Trucs + Howrah + GOODCOOPER|BADCOOPER
Audio Bizzarro
The Ex

The Ex ontstaat in 1979. Door het trekken van lootjes wordt bepaald wie wat speelt. De band heet The Ex omdat je dat binnen 2 seconden met een spuitbus op de muur kan spuiten. In een notendop het begin van The Ex. Sindsdien wordt er gespeeld in jeugdhonken en kraakpanden, er wordt independent gereleased (The Ex staat onder meer op de onmogelijk te vinden punkcompilatie Utregpunx) en bandleden komen en gaan. The Ex blijft echter, en verbreedt muzikale horizonten. The Ex experimenteert en en speelt keurslijven aan diggelen. Er wordt onafgebroken getourd in Nederland maar ook ver, heel ver, daarbuiten.

The Ex doet het al bijna 40 jaar. The Ex is de belangrijkste punkband in de vaderlandse muziekhistorie die eigenlijk helemaal niet punk is. The Ex staat vanavond in Enschede.Howrah

We zijn nog niet halverwege het jaar maar het Amsterdamse Howrah neemt alvast een stevige optie eervolle vermeldingen in menige jaarlijst als we de recensies in verschillende media moeten geloven naar aanleiding van hun debuut. En wij geloven die recensies want dat debuut komt hier met regelmaat in volle glorie voorbij. De onderhuidse spanning is voelbaar op deze schijf die is opgenomen in de Katzwijm Studios door een aantal jonge veteranen uit de hoofdstedelijke indie scene. Zinderende noiserock, dromerige shoegaze, dissonante gitaarduels en dat alles zonder gierend uit de bocht te vliegen. Luisteren en live gaan zien!Volkskrant: "Superieure gitaarplaat"
OOR: "Briljant debuut. Was het woord geniaal al gevallen?"
Subjectivisten: "Dit heeft alles in zich wat muziek zo mooi en essentieel kan maken."
Never Mind The Hype: "In ruim zes heerlijk meeslepende minuten zet HOWRAH de toon"

Les Trucs

Kraftwerks Mensch-Maschine maar dan in het echt. Les Trucs gooit alle bandconventies overboord, zijn behangen met electronica en doen ondertussen ook nog “gewoon” iets met keyboards. Dat kan op het podium zijn maar kijk niet raar op als ze ineens naast je staan. Les Trucs vormen een ietwat vervreemdende electronische oase op deze toch door gitaren gedomineerde avond. Geniale live band, hoe dan ook onvergetelijk!GOODCOOPER|BADCOOPER

Vaste host van Audio Bizzarro is GOODCOOPER|BADCOOPER, een DJ duo voor wie er geen muzikale grenzen zijn. DJs Fentom & Dwars zoeken in de krochten van internet en vage platenzaken naar de nieuwste tracks. Het doel is niet om nieuwe nummers te scoren, maar om nieuwe muziek te ontdekken. Het resultaat is een mix van garagerock, weirde tropicalia, electronica, indie, hiphop, krautrock en andere energieke, dansbare en buitenissige muziek. Ze draaien hun nummers tussen de bands door, maar ook de laatste paar uur van de avond is van hen.

do 22 nov 2018
The Ex + Les Trucs + Howrah + GOODCOOPER|BADCOOPER
Audio Bizzarro

Gerelateerde events