Menu
The Gories
zo 23 jun 2024
The Gories
Garagerockband met blues invloeden, gecombineerd met soul en rock’n’roll


Op 23 juni komt The Gories naar Hengelo.

The Gories, van een oorsprong een aantal vrienden met nauwelijks muzikale ervaring, die gezamenlijk in Detroit besluiten een band te beginnen. Detroit was destijds de stad waar blues, soul, rock’n’roll en underground rock samenkomen in de muziekhistorie. Ondanks alle onkunde weet The Gories ladingen catchy riffs en loopjes te produceren, die samenvallen met de meest ontroerend mooie zanglijnen. Zo wordt The Gories één van de eerste garagerockbands die openlijk blues invloeden gebruikten, gecombineerd met soul en rock’n’roll. De band bestaat uit Mick Collins (gitaar en zang), Dan Kroha (gitaar en zang) en Peggy O’Neill (drums).

Hun klassiekers: ‘House Rockin’, ‘I Know You’re Fire, But How You Doin’ en ‘Outta Here’.

In 1992 ging de oorspronkelijke band na een Europese tour uit elkaar. En gingen de bandleden hun eigen kant op. Waarin Mick Collins andere bands begon, zoals Blacktop en The Dirthbombs, voegde Don Kroha zich bij Rocket 455 en begon later Demolition Doll Rods en The Readies.

Na een tijdje uit elkaar te zijn geweest, hervormde de groep zich in 2009 voor een reünietour door Europa en in 2010 voor een tour in Noord-Amerika. Ook in 2024 blijken Mick, Dan en Peggie nog steeds samen tijdloze muziek te maken.

zo 23 jun 2024
The Gories
Garagerockband met blues invloeden, gecombineerd met soul en rock’n’roll

€22,50(vvk)

Avondkassa € 25,50
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!