Menu
The Pink Stones
za 11 nov 2023
The Pink Stones
Een spacey ratjetoe van country, gospel en dub die met ramshackle grandeur wordt geserveerd.


“Deze plaat was mijn poging om alles waar ik als luisteraar en speler van hou in één ding te proppen zonder dat het willekeurig zou klinken. " zegt Hunter Pinkston, voorheen punker maar tegenwoordig kosmisch country auteur en zangerr van The Pink Stones, met ook voormalige Driveby Trucker John Neff en leden van de bij fijnproevers bekende The Glands in de gelederen.

Ogenschijnlijk spelen ze traditionele countrymuziek met de voor de hand liggende pedal steel, snik in de stem, two-steppin' ritmes, twangy harmonieën, teksten over hartzeer en lange dagen op de weg maar deze in beton gegoten wetmatigheden van het genre vormen tegelijkertijd een lanceerplatform voor wilde experimenten en onverwachte stilistische uitstapjes zoals ooit ook illustere voorgangers als The Byrds, Gram Parsons en The Gratefull Dead maakten.

"Er zit duidelijk veel country en rock in onze muziek, maar er is ook veel gospel en soul en psych en dub. Ik wilde echt al die dingen vreedzaam samen laten leven op één plaat."

Dat is mooi gelukt op nieuwe plaat You Know Who, waar ouderwets ambacht en gedurfd experiment vrolijk hand in hand gaan. Op 11 november een mengelmoes van uiteenlopende ingrediënten die door The Pink Stones op exquise wijze worden bereid tot een spacey ratjetoe die met ramshackle grandeur wordt geserveerd! 

za 11 nov 2023
The Pink Stones
Een spacey ratjetoe van country, gospel en dub die met ramshackle grandeur wordt geserveerd.

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!