Menu
The Slow Show
za 21 okt 2023
The Slow Show
Onthaastende alternatieve pop die zindert van onderhuidse spanning.
Support: Joshua Burnside

Heanig an en rap wat zou de lijfspreuk van The Slow Show kunnen zijn ware het niet dat deze band uit Manchester komt en hun Twents derhalve een beetje roestig is. Nou loopt Erik ten Hag daar ook in de buurt rond dus dat zou nog kunnen veranderen maar daar gokken we niet op. We lichten dus maar even toe. The Slow Show houdt wel van een muzikale pas op de plaats als dit de spanning van een compositie te goede komt en dat blijkt dus best vaak te zijn. De alternatieve pop van de mannen vaart in ieder geval wel bij een versnelling lager, zowel op het podium als in de studio.

Denk hierdoor nou niet dat je in slaap gesust wordt met de muziek van deze band. De fraai gearrangeerde songs zinderen soms van onderhuidse spanning. Een vergelijking met acts als The National en Tindersticks ligt voor de hand mede vanwege de aangename stem van zanger Rob Goodwin die ook tonen van Leonard Cohen, Mark Lanegan en andere beroemde baritons in zijn palet heeft. Prachtige alternatieve pop dus op 21 oktober in Enschede!Support: Joshua Burnside
Het maken en zingen van experimentele folk is het werk van de Ierse Joshua Burnside en hij is er verdraaid goed in als we bijvoorbeeld Phil Taggart van Sirius XM of Mark Radcliffe van BBC Radio 2 moeten geloven. Zijn voor de hand liggende Ierse erfgoed combineert hij met moderne alternatieve elektronica waarbij hij ook nog eens willekeurige geluiden en wereldmuziek bij inpast. Tel hier zijn soms onorthodoxe manier van produceren bij op en je snapt waarom gerenommeerde en gezaghebbende platendraaiers overzee met Joshua Burnside weglopen en jij ook nadat hij de support van de Slow Show heeft verzorgd.

za 21 okt 2023
The Slow Show
Onthaastende alternatieve pop die zindert van onderhuidse spanning.
Support: Joshua Burnside

Gerelateerde events