Menu
The Sound Undercover
vr 24 nov 2023
The Sound Undercover
Het post-punk geluid van The Sound is actueler dan ooit tevoren.


Voor velen is The Sound, naast Joy Division, nog altijd de beste band die begin jaren 80 voortkwam uit de levendige post-punk scene. Dit geldt zeker ook voor zanger Erny Green (o.a. zanger in Joy Division Undercover) die een grote wens in vervulling ziet gaan met de aankomende tribute tour van The Sound Undercover. Samen met de andere leden van Joy Division Undercover, waarmee eerder het repertoire van Joy Division werd gespeeld, zal hij een uitgebreide set spelen met nummers van de eerste drie albums van The Sound (Jeopardy, From The Lions Mouth en All Fall Down). Denk bijvoorbeeld aan de post-punk anthems ‘Missiles’ en ‘Winning’, waarbij de eerste het lijflied werd van een hele generatie die zich destijds verzette tegen de verspreiding van kernwapens.

Actueler als nooit tevoren dus en dat geldt ook voor The Sound die met hun geluid ook huidige bands als Fontaines DC, The Murder Capitol en Whispering Sons beïnvloedde. The Sound Undercover bestaat naast zanger Erny Green uit Rempe Kooij (gitaar), Thijs Heij (Keyboards), Edwin Oranje (Bas) en Gerald Roerdinkveldboom (Drums).


THE SOUND
Het is inmiddels 25 jaar geleden dat de legendarische Londense post-punk formatie The Sound werd ontbonden. Begin jaren tachtig nog beschouwd als de beste post-punk band van het moment werden ze op commercieel gebied links en rechts ingehaald door bands alsU2, The Cure en labelgenoot Echo & The Bunnyman. De band, die zich principieel en compromisloos opstelde raakte langzaam in de vergetelheid en zanger Adrian Borland, die leed aan zware depressies en een schizofrene stoornis pleegde in 1999 uiteindelijk zelfmoord. De muziek van The Sound past naadloos in de huidige roerige tijd en verdient het om opnieuw een groot publiek te bereiken (in Nederland verkocht The Sound grif de zalen uit). Zeker wanneer je bedenkt dat The Edge van U2 zwaar beïnvloed was door het gitaarspel van Adrian Borland en er geen band is die onversneden melancholie en (post)punk-energie zo raak samenbracht als The Sound. Een ware must voor liefhebbers van de new wave uit begin jaren tachtig!

vr 24 nov 2023
The Sound Undercover
Het post-punk geluid van The Sound is actueler dan ooit tevoren.

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!