Menu
The Sound: Deville + Swamp Fire + Don't Despair + The Kettle
vr 27 jan 2023
The Sound: Deville + Swamp Fire + Don't Despair + The Kettle
Stoner & Psychedelic Music For The Mind

19:00 uur Zaal open
19:30 uur Swampfire 
20:20 uur Don't Despair 
21:20 uur The Kettle 
22:30 uur Deville 

Stoner & Psychedelic Music For The Mind is het mission statement van de meesterbreinen achter de concertavonden van The Sound in Innocent. Met de line-up van deze avond is het in elk geval mission accomplished. Drie toffe supports en een hardhitting headliner aan de Deldenerstraat dus op 27 januari!

Deville
Het lot verenigt de vier muzikanten die Deville vormen in 2004 in Malmö. Samen maken ze sindsdien loodzware rock die desondanks aanstekelijk werkt. Dat komt door de metal en stoner invloeden die als een deken over het groepsgeluid hangt. Ze spelen er meerdere albums mee vol tot genoegen van een internationale groep liefhebbers die per release en concert (ze spelen er ruim 500 wereldwijd). Delville heeft een breed pallet en houdt van zowel Red Fang als Sepultura en van Torche tot Mustache. Niet toevallig zijn het bands die ze met enige regelmaat tegen het lijf lopen tijdens hun uitgebreide tours en waar ze graag en vol trots het podium mee delen want de leden zijn bovenal ook gewoon zelf liefhebber.

Op hun laatste plaat ‘Heavy Lies The Crown’ krijgt het log groovende geluid weer meer extra dimensie en klinkt Deville onberekenbaarder dan ooit. Blabbermouth sprak: “Offering clever dynamics and evincing broader emotions to elevate Deville above the mediocre Orange Cabinet-abusing masses out there.” Duidelijk toch? Vette band, vette supports, vette locatie dus geen enkele reden om thuis te blijven op 27 januari.The Kettle
Een instrumentale progressieve mix van psychedelische space rock met stoner en doom invloeden is wat er sinds 2011 in de pot van The Kettle borrelt en bruist. Papir, Colour Haze, Mars Red sky en Motorpsycho maar ook gelijkgestemden uit vervlogen tijden belanden in het cassettedeck in de oefenruimte. Live vervaagt de grens tussen songstructuur en jamsessie waardoor elk optreden anders, maar altijd spannend klinkt.Don’t Despair
Sinds 2004 maakt Don’t Despair in verschillende bezettingen en bij tijd en wijle met fikse hiaten muziek. De waakvlam dooft echter nooit en anno 2022 heeft de band zijn meest vaste en constante vorm ooit. Muziek voelt als een absolute noodzaak in het leven en is er een weerspiegeling van: soms wegdromend in melodische psychedelica, om vervolgens hard wakker geschud te worden door de rauwe, harde waarheid.

Swamp Fire
Thuiswedstrijd! Swamp Fire is een trio dat de weg naar Innocent prima kent want het trio woont in Hengelo. Geen verre reis maar elke show is een trip op zich en ze nemen je graag mee!

vr 27 jan 2023
The Sound: Deville + Swamp Fire + Don't Despair + The Kettle
Stoner & Psychedelic Music For The Mind

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!