Menu
The Veils
za 09 dec 2023
The Veils
Eén van de beste songwriters van zijn generatie solo op het podium in Enschede.
Support: Rasha Nahas

Het feit dat Finn Andrews, boegbeeld, songwriter en zanger van The Veils, vanavond solo in Enschede staat is zeker geen vanzelfsprekendheid gezien de turbulente periode die hij achter de rug heeft. De pianist brak zijn hand, maakte desondanks zijn tour af wat dan het helingsproces weer niet bevorderde en zijn band The Veils kwam in de tussentijd ook nog eens zonder platenlabel te zitten.

Toch wordt besloten om te starten met het opnemen van een opvolger voor Total Depravity dat in 2016 verscheen. Producer Tom Healy nodigt Finn uit in zijn studio en samen ploegen ze door een hoop songs en ideeën. Het resulteert in het indrukwekkende dubbel album …And Out Of The Void Came Love. De recensies, waarvan je er een aantal hieronder kan lezen, zijn lyrisch. Eén van de beste songwriters van zijn generatie komt zijn reputatie op 9 december meer dan waarmaken in Enschede.


"Refreshingly passionate… Andrews rages with a Herculean intensity.” The Guardian
“Horse-whipped, lightning-crash clamor… magnetic.” Pitchfork
“One of the finest songwriters of his generation.” Drowned in Sound

Over The Veils
Sinds ze getekend werden bij Rough Trade toen leadzanger Finn Andrews 16 jaar oud was, hebben The Veils nu zes studioalbums uitgebracht: The Runaway Found (2004), Nux Vomica (2006), Sun Gangs (2009), Time Stays, We Go (2013), Total Depravity (2016), ...And Out Of The Void Came Love (2023) en twee EP's, The Troubles of the Brain (2011) en The Abbey Road EP (2013). Finns debuutalbum One Piece At A Time werd uitgebracht in 2019. The Veils hebben in de twintig jaar van hun bestaan constant getoerd en een formidabele reputatie opgebouwd als een van 's werelds beste livebands. Ze zijn ook geprezen door filmregisseurs Paolo Sorrentino, Tim Burton en David Lynch, die allemaal hun muziek hebben gebruikt voor hun soundtracks.


Support: Rasha Nahas
De uit Palestina afkomstige maar tegenwoordig in Berlijn wonende zangeres, componiste en instrumentaliste Rasha Nahas heeft een kenmerkende en afwijkende benadering bij het maken van songs en optreden. Haar verhalen zijn leidend hierin en ze vertelt ze in haar eigen muzikale universum.

Haar eerste album ‘Desert’ verhaalt over haar reis van Haifa naar Berlijn en trekt de aandacht van het geronnemmeerde indie label Cooking Vinyl dat haar tweede langspeler ‘Amrat’ releast. De fascinerende plaat vol rauwe kwetsbaarheid ontvangt uitstekende recensies en brengt haar op podia in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zweden. Ze was ook al te zien in Nederland en keert nu terug in het voorprogramma van Finn Andrews van The Veils.

za 09 dec 2023
The Veils
Eén van de beste songwriters van zijn generatie solo op het podium in Enschede.
Support: Rasha Nahas

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!