Menu
The Vices
vr 17 nov 2023
Uitverkocht
The Vices
Spit It Out! Part 2
Support: Femme Fugazi

Sinds het uitkomen van debuutalbum ‘Looking for Faces’ in maart 2021 lijkt alles goed te vallen voor The Vices. De eerste clubtour verkocht meteen uit, Nothing But Thieves vroeg ze mee op tour langs Europa’s grote zalen, ze openden 3 keer voor Kensington in de Ziggo Dome, en grote festivals als Best Kept Secret en Sziget konden worden afgestreept. Omdat de rest van de wereld ook om moet voor de energieke Groningers werden er ook gewoon headline shows in Europa’s kleinste zalen gespeeld, net zo lang totdat de laatste persoon overtuigd is. Wie The Vices live heeft gezien, weet dat ze altijd al vol vertrouwen - en vooral plezier en energie - spelen, en na zo’n jaar is dat vertrouwen in de band en in elkaar alleen maar gegroeid. Op ‘Unknown Affairs’ kun je dit zelfvertrouwen terughoren. Zowel in tekst als in geluid durft de band keuzes te maken.

The Vices kennen een verscheidenheid aan persoonlijkheden en muzikale voorkeuren. Drummer Mattijs is niet vies van een beetje TOTO (al durft hij dat amper hardop uit te spreken), terwijl Floris zich graag verliest in de stem van Lou Reed, tot ergernis van bassist Simon die alles van Lou Reed en TOTO maar ‘saai en kut’ vindt en hard gaat op Red Hot Chili Peppers. Combineer dit met acts die ze wél allemaal goed vinden, zoals Cage the Elephant, Mac Miller en The Strokes en je hebt een aardig pallet waaruit The Vices kunnen kiezen. Zo kan het dat op ‘Unknown Affairs’ zowel een zo klein mogelijk gehouden ballade ‘Tomorrow I’ll Be’ als een bombastisch rocknummer ‘Strange Again’ te vinden is. Ook de psychedelische solo’s op ‘For My Mind’, het orchestrale intro van ‘Fooled Away’, en de afsluitende gypsy jam zijn typerend voor de verscheidenheid waar The Vices voor staan en die ze op dit album nog beter in de vingers hebben gekregen. Waar menig groep mannen juist meer één gezicht aanneemt wanneer het lange tijd samen is, lukt het elk van The Vices juist goed om hun gezicht te behouden. 

2023 belooft een bijzonder jaar te worden voor The Vices. Het in thuisstad Groningen opgestarte ViceFest beleeft dit jaar internationale edities in Londen, Antwerpen en Berlijn, en met een nieuw album op zak speelt de band hun grootste Nederlandse clubshows tot nu toe om vervolgens heel Europa door te trekken. In maart reizen ze af naar de U.S.A. voor het grote Amerikaanse showcasefestival SXSW en shows in New York City. En Enschede natuurlijk.

vr 17 nov 2023
Uitverkocht
The Vices
Spit It Out! Part 2
Support: Femme Fugazi

Gerelateerde events