Menu
Thomas Azier
wo 02 nov 2022
Thomas Azier
Bij Thomas Azier zorgt de spanning van het onverwachte voor zinderende intensiteit.
Support: Morpheus

Bij de release van zijn 3e album ‘Stray’ besloot Azier het heft in eigen handen te nemen en niet langer via een major label, maar via zijn eigen label Hylas Records te releasen. Een gewaagde stap want de Nederlandse componist, producer, zanger en performer had toen op de traditionele manier al twee met een Edison bekroonde albums uitgebracht. Het doel: vrijer zijn in het maken en uitbrengen van muziek, en niet werken met de hoge en soms irreële verwachtingen van grote labels.

Het tekent de in 1987 in Leiderdorp geboren Azier die sindsdien overal ter wereld woonde en werkte. Zijn elektronische, avant-gardistische pop met bij vlagen ene retro feel komt over der hele wereld tot stand. De nadruk bij de release van zijn vierde album ‘Love, Disorderly' lag op het ontwikkelen van visuele samenwerkingen met o.a. regisseur Laurent Chanez (F) en Ayoto Ataraxia (TW). Waar zijn eerdere albums verfstreken zijn op een veel groter schilderij is het recent verschenen album Love, Disorderly een indicatie van de uiteindelijke grootte van dat kunstwerk.Tijdens zijn optredens laat hij de perfectie van zijn studiowerk volledig los, om zich samen met het publiek onder te dompelen in de energie van het moment. Zijn shows zijn explosief. De spanning van het onverwachte zorgt voor zinderende intensiteit. De beelden hieronder van zijn show op Lowlands 2019 spreken wat dat betreft al boekdelen. Thomas Azier is een authentieke muzikale globetrotter die op twee november in Hengelo bivakkeert. Ga kijken!

Support: Morpheus
Singer-songwriter brengt het chanson terug in de pop maar wel met een eigentijds jasje. Het onverwachte overlijden van zijn moeder inspireert Morpheus besluiten om deze gebeurtenis vol verdriet en met een enorme impact aan te grijpen om een muzikale magische wereld te creëren om naar af te dwalen in donkere tijden. Op het muzikale snijvlak tussen enerzijds Charles Aznavour en Kate Bush anderzijds vertelt hij met sterke vocalen uit het leven gegrepen verhalen. Zijn debuut Morphosis met daarop 7 songs neemt hij thuis op waarbij piano en vocalen in één take op de band worden geslingerd waarbij elk detail wordt vastgelegd. Morpheus wil met zijn muziek verbinden en zijn publiek en luisteraars een gevoel van geborgenheid geven. Muziek met waarde die niet in valuta is uit te drukken maar vol inhoud. Je ziet en hoort het als Morpheus vanavond opent voor Thomas Azier.

wo 02 nov 2022
Thomas Azier
Bij Thomas Azier zorgt de spanning van het onverwachte voor zinderende intensiteit.
Support: Morpheus

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!