Menu
do 12 sep 2019
together PANGEA
Amerikaanse garagerockband met steengoeie liedjes

Together Pangea is een band die zich sinds het prille begin in 2010 blijft ontwikkelen en bij elke release nieuwe invloeden toevoegt aan hun nummers. Wie anno 2011 zou voorspellen dat de band in 2019 een EP zou uitbrengen waarop een zwoele saxofoonsolo te horen zou zijn zou voor gek zijn versleten maar op Dispassionate doen de Amerikanen het wel. En zo raar is het ook niet aangezien Together Pangea eigenlijk gewoon een band met goede liedjes is. Het maakt niet uit of die nou knetterhard en licht ontvlambaar zijn zoals op debuut Living Dummy en opvolger Baddillac of dat ze doorspekt zijn met 60’s surf en girlgroup harmonieën zoals op Bulls And Roosters en dus de recente Ep’s Dispassionate en Non-Stop Paranoia die op zijn beurt weer zwaar leunt op synthesizers. De Pangea-aanpak levert in elk geval heel veel topsongs op.Together Pangea pakt de alternatieve surfsound van The Pixies en Dead Kennedys, de veelzijdigheid van The Clash, de muur van geluid waar Phil Spector een patent op had, de 80’s synths van Depeche Mode en de punk van The Ramones en weet er wonderwel een sound van te creëren die coherent is en bovendien helemaal van nu. Een band die “urgent” met dikke letters in hun mission statement kan opnemen. Vanavond in Enschede hebben ze echter maar 1 missie en dat is de zaal plat spelen. Want live is de band misschien nog wel beter dan op plaat en dat is in het geval van Together Pangea een prestatie te noemen. Lang verhaal kort: GAAN!

Psst! Meer Together Pangea?
Spotify lijstje met onze persoonlijke favorieten hier!!

Support: Pronk
De mannen van Together Pangea are in for a surprise en als je zo snugger bent om bij deze avond aanwezig te zijn dan jij ook want Pronk doet deze avond de warming up. In deze eerste zin zit nu al meer steenkolen Amerikaans dan in het hele repertoire van Pronk die trouw is aan zijn Sallandse roots en dat ga je verdomme horen ook.

In november komt het debuut van Pronk uit, vol onstuimige rock en alle nummers vakkundig zelf in elkaar geflantst al liet Pronk het drummen over aan Henk Jonkers (o.a. Fatal Flowers, Hallo Venray), opper-rammelaar en meester in de oenka boenka. De rest van de band bestaat uit Seb Dokman (Paceshifters) en Gerben Bielderman (ex-Pauw).

In het dagelijks leven rampetampt Pronk met de band Bökkers al jaren de planken uit de vloer met feestelijke, volkse rock en roll in moerstaal. Deze avond ontpopt hij zich als stralend middelpunt en niet alleen boven het urinoir. Pronk komt nummers van het nog te verschijnen debuut spelen en het geluid is geïnspireerd door onder andere muzikale jeugdliefdes als Motorhet, Stoons, Ramoons of Iesiediesie. Komen, pils in de knuist en kijken. De rock & roll dut de rest.

Metropool & The Daily Indie
Vanaf beide kanalen kun je de samenwerking tegenkomen in de vorm van interviews, mooie winacties en artikelen over indie acts! Daarnaast kunnen leden van The Daily Indie met een kortingscode voor een mooi prijsje naar het concert.

do 12 sep 2019
together PANGEA
Amerikaanse garagerockband met steengoeie liedjes

Gerelateerde events