Menu
Togo All Stars
do 09 feb 2023
Togo All Stars
Swingende afrobeat en voodoofunk door een band die haar naam eer aandoet
Support: Mixtape - African Rhythms!

Lomé, de hoofdstad van Togo gelegen in het westen van Afrika, is de thuisbasis van één van de belangrijkste band van het land waarbij de naam ook direct prima de lading dekt: The Togo All Stars. Twee generaties muzikanten verenigen zich als dit hechte collectief het podium betreedt. Een deel van de leden maakte de hoogtijdagen van West-Afrikaanse afrofunk mee of maakten actief deel uit van deze rijke muzikale en creatieve periode, maar de band herbergt ook een jongere generatie muzikanten in zich. Afzonderlijke leden spelen bij o.a. Cheikh Tidiane Sekh, Elga Branco, Youssou N’Dour en Fatoumata Diawara. Een belangrijke bindende factor binnen de band is de eeuwenoude en diepgewortelde voodoo traditie. Voodoo draait om muziek: elke god heeft zijn eigen ritme en zijn eigen gezangen.

De invloed van de West-Afrikaanse religie op de moderne muziek mag niet onderschat worden, al gebeurt dat vaak wel. De ritmes en liederen belanden door de wereldwijde slavenhandel uiteindelijk Amerika. Voodoo wordt er verboden en krijgt een onterecht slechte naam, de muziek vormt er de bakermat voor wat wij nu kennen als jazz, salsa, funk en blues en de eeuwenoude ritmes nestelen zich zo bewust en onbewust in de hedendaagse pop.

The Togo All Stars eren nog altijd het geluid van hun voorouders en maken je hier graag op een enthousiaste en swingende manier deelgenoot van. Het zwaar-ritmische geluid van vloeiende gitaren en pulserende blazers vormt de ruggengraat van de All Stars waarmee ze in de loop der jaren een spectaculaire live-reputatie opbouwen. Shows op festivals als North Sea Jazz Festival en Down the Rabbit Hole en zalen als Paradiso werden met groot enthousiasme ontvangen. Een band van wereldklasse die je niet direct in Twente verwacht te zien maar wel alle overige verwachtingen meer dan waarmaakt. Maak het mee op 9 februari in Hengelo!


Support: Mixtape - African Rhythms!

Mixtape: een avond of support met wisselende thema’s die elke keer anders maar altijd leuk, verrassend en passend is! Vanavond in het cassettedeck: African Rhythms!

En die African Rhytms komen vanavond rechtstreeks uit de uitpuilende platenkast en propvolle harde schijven van Dj. Dr. Anders! Van alle markten thuis en zeker van de Afrikaanse markt, die geen geheimen kent voor deze eclectische plaatjesdraaier. Kom én blijf in de stemming op de klanken van onder meer Fela Kuti, Ling Mensah, Black Bazar, Burna Boy, King Mensah, Manu Dibango en Bombino.

Vanavond kan hij ermee uit de voeten en kan jij voor en na de show ongegeneerd met de voetjes van de vloer met muziek die je zelden op de Twentse dansvloeren hoort, maar deze avond wel bij deze Mixtape – African Rhythms!

do 09 feb 2023
Togo All Stars
Swingende afrobeat en voodoofunk door een band die haar naam eer aandoet
Support: Mixtape - African Rhythms!

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!