Menu
Van Dik Hout
vr 24 mrt 2023
Van Dik Hout
Een Nederpopinstituut dat trots is op het muzikale verleden, maar altijd vooruit blijft kijken.
Support: driewieler

Er zijn maar weinig bands die het meer dan een kwart eeuw volhouden. Het aantal bands dat na zo’n periode nog altijd met de gretigheid van een jonge hond musiceert, is helemaal op één hand te tellen. Van Dik Hout is zo’n zeldzaamheid. Een Nederpopinstituut dat trots is op het muzikale verleden, maar altijd vooral vooruit is blijven kijken. 

Wars van trends koppelt Van Dik Hout in 1994 een modern rockgeluid aan pakkende Nederlandstalige teksten. Hits als Stil In Mij en Alles Of Niets groeien uit tot lijfliederen van een generatie, het debuutalbum wordt een onvervalste klassieker. Van Dik Hout blijkt een pioniersrol te hebben vervuld. Nederlandstalig is in de Nederlandse muziek tegenwoordig de norm en jonge muzikanten die zijn opgegroeid in die periode – van hitduo Suzan & Freek tot nummer 1-rapper Snelle, noemen het werk van Van Dik Hout een inspiratiebron. In 2021 ontvangt de band de Gouden Harp vanwege de grote en belangrijke bijdrage aan de muziekindustrie gedurende ruim 25 jaar.

Met de laatste single ‘Op De Golven Dansen Wij’ is een nieuw muzikaal hoofdstuk geschreven dat snel een vervolg zal krijgen met meer nieuwe muziek. Van Dik Hout heeft inmiddels alle podia van Nederland gezien maar gelukkig verveelt live spelen nooit en dus spelen ze op 24 maart in het kader van hun voorjaarstour in Hengelo.
Support: driewieler
driewieler bestaande uit Silas, Julia en Thomas maken hedendaagse Nederlandse pop. Ze stonden eerder al in het voorprogramma van Ernst Jansz van Doe Maar en staan nu op uitnodiging van Van Dik Hout in hun voorprogramma. Onlangs kwam hun EP Relatietherapie uit.

vr 24 mrt 2023
Van Dik Hout
Een Nederpopinstituut dat trots is op het muzikale verleden, maar altijd vooruit blijft kijken.
Support: driewieler

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!