Menu
Vile + Storm Upon The Masses + Caedere
di 22 aug 2023
Vile + Storm Upon The Masses + Caedere

19:00 uur Zaal open
19:30 uur Caedere 
20:30 uur Storm Upon The Masses
21:30 uur Vile 

Vile

Na een fikse sabbatical van een jaar of tien kan je dit jaar eindelijk weer een keer hard gaan op en met de zorgvuldig gesmeden klassiek geschoeide Californische death metal van Vile. Surfend op de golven van de twee lichting Amerikaanse death metal bands steekt Vile de bewondering voor death metal pioniers als Morbid Angel, Death, Suffocation en Cannibal Corpse niet onder stoelen of banken maar zorgt de band er wel voor dat het een kopie van eender deze bands wordt. Vile heeft een eigen smoel en dat wordt gewaardeerd in metal kringen. Sinds 1996 schudden af en aan de ene na de andere technische riff de mouw die vervolgens van de nodige groove wordt voorzien. Vile heeft ook anno 2023 gitarist en bandlid van het eerste uur Colin Davis in de gelederen en hij gaat vanavond voorop in de strijd als Vile te zien is in Innocent.

Storm Upon The Masses
Geïnspireerd door grootheden als Krisiun, Nephast, Origin, Suffocation en Vader speelt Storm Upon the Masses pure, onversneden death metal: woest, snel, bruut, en vooral extreem.

Hun EP “Vengeance of Madness” werd in 2015 gereleased waarna er in 2018 een deal werd getekend met het Franse Dolorem Records die vervolgen het eerste full album “The Ones Who Came Back” uitbrengt. De mixing en mastering van deze plaat was in handen van Stefano Morabito van 16th Cellar (Hour of Penance, Fleshgod Apocalypse, Hideous Divinity) en het artwork kwam van de hand van Daemorph (Avulsed, The Black Dahlia Murder). Sindsdien volgen shows zich in rap tempo op en bouwt Storm Upom The Masses aan een uitstekende live reputatie. Vanavond in Innocent maken ze die reputatie ongetwijfeld waar en kan je ook misschien al wat nieuw werk horen een tweede album staat gepland voor 2024.

Caedere
De van oorsprong Twentse death metal band Caedere, werd opgericht in 1998 en heeft zich in de afgelopen 25 jaar ontwikkeld tot een waardevolle en invloedrijke kracht binnen de death metal-gemeenschap. Met de unieke combinatie van old school Zweedse death metal en technische Amerikaanse death metal, en later aangevuld met duistere invloeden, hebben ze zich door de jaren heen een onderscheidende en herkenbare stijl eigen gemaakt.

Caedere heeft op diverse podia binnen en buiten Nederland opgetreden en shows gedaan met bekende namen als Suffocation, Deicide, Deeds of Flesh en Vader, waardoor ze een bekende en geliefde band zijn geworden bij death metal-fans over de hele wereld.

di 22 aug 2023
Vile + Storm Upon The Masses + Caedere

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!