Menu
Voor wie ik liefheb...
zo 14 mei 2023
Voor wie ik liefheb...
Martha in gesprek met Angela Groothuizen

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Metropool en Martha Riemsma presenteren zondagmiddag 14 mei de tweede aflevering van Voor wie ik liefheb…, een talkshow over liefde en vriendschap. Na Paul de Leeuw is nu Angela Groothuizen te gast in het Muziekcafé van Metropool in Enschede.

En ook Angela komt niet alleen. Dat doen de gasten bij deze maandelijkse talkshow namelijk nooit. Ze nemen altijd drie mensen mee die ze liefhebben. Aan de hand van deze relaties interviewt Martha Riemsma de gast.

Voor wie ik liefheb wil ik heten is de titel van een gedicht van Neeltje Maria Min. Ze schreef het in 1966 en werd er in een klap beroemd mee. ‘’Deze wonderschone dichtregel heeft nu misschien nog wel meer zeggingskracht dan toen’’, aldus Martha Riemsma, oud-hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia.

De talkshow Voor wie ik liefheb… is volgens Martha ‘bedoeld als een klein verzet in splijtende tijden van sociale media, fake-news en andere kille kwalen’. Er speelt altijd een huisband onder leiding van Bart Geleynse en er treedt steeds een lokaal muzikaal talent op met een eigen muzikale interpretatie van het gedicht van Min.


Angela Groothuizen
Angela Paula Groothuizen (Alkmaar, 28 september 1959) is zangeres, presentatrice en actrice. Ze werd bij het grote publiek bekend als zangeres van de Dolly Dots. Nadat die in 1988 werden opgeheven, studeerde Groothuizen 3,5 jaar muziek en schreef ze liedjes voor onder andere Kinderen voor Kinderen. In april 2013 won ze de Annie M.G. Schmidt-prijs 2012 voor het nummer Vinkeveen, samen met tekstschrijver Jan Beuving en componist Nico Brandsen.

Groothuizen werkte jarenlang bij de AVRO. Een van haar bekendste programma's was De Uitdaging, een van de eerste realityprogramma's op de Nederlandse televisie. Het jongerenprogramma Sex met Angela kreeg wereldwijde aandacht. Van 1999 tot en met 2005 presenteerde ze Wie is de Mol?

In juni 2012 tekende ze bij RTL 4. Daar werd ze coach-jurylid voor de programma's X Factor, The voice of Holland, The Voice Kids, It Takes 2 en Holland's Got Talent. In 2013 nam Groothuizen deel aan De beste zangers van Nederland.

Sinds 2022 is Angela Groothuizen verantwoordelijk voor het jureren van de tributebands in het SBS6-programma The Tribute, Battle of the Bands. Groothuizen heeft verschillende theaterprogramma's gemaakt en acteerde in films en tv-series.

zo 14 mei 2023
Voor wie ik liefheb...
Martha in gesprek met Angela Groothuizen

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!