Menu
do 13 feb 2020
WHEEL + The Black Fall
Technisch genoeg voor de liefhebbers van prog en heavy genoeg voor de liefhebbers van het betere beukwerk

Dol op heavy riffs, complexe drumpatronen en technisch baswerk? Dan kan je je gaan verheugen op de komst van Wheel op 13 februari. De muziek van Wheel is technisch genoeg voor de liefhebbers van prog en heavy genoeg voor de liefhebbers van het betere beukwerk.

De naam Wheel borrelde al een tijdje nadat de band 2 EP’s uitbracht. Sinds het verschijnen van de eerste plaat vergaart de band een steeds grotere fanbase en terecht. Het geluid van de band heeft raakvlakken met Tool ten tijde van Undertow en 10000 days, we horen Deftones maar ook Gojira, Sioen en Mastodon. WHEEL heeft echter genoeg smoel om eigen te zijn en zijn op het podium misschien nog wel beter als dan in de studio.

Support: The Black Fall
The Black Fall opereert op de grenzen tussen progrock en metal en de invloeden variëren van Porcupine Tree en Opeth tot aan A Perfect Circle, Karnivool en het onvermijdelijke Pink Floyd.
In 2019 verscheen hun tweede album en op Clear Perception laat The Black Fall horen dat ze heel goed weet hoe hun muziek moet klinken. De band is ook nog eens in staat om de soms vrij complexe composities met overtuiging live te brengen en dus is dit een hele fijne opener van de avond.

do 13 feb 2020
WHEEL + The Black Fall
Technisch genoeg voor de liefhebbers van prog en heavy genoeg voor de liefhebbers van het betere beukwerk

Gerelateerde events