Menu
vr 13 sep 2019
Uitverkocht
Whisky & Music 2019
Whisky proeverij en Live muziek

Ook de vierde editie van Whisky & Music (2018) was weer een feest! Heerlijke dranken, toffe muziek en een sfeer die gezellig, laagdrempelig en gemoedelijk was. Dat zie je allemaal terug in de aftermovie hieronder. En met gepaste trots en plezier laten we je weten dat je op 13 september 2019, in samenwerking met Whisky Weekend Twente, weer een avond bij ons terecht kan voor verwennerij van je oren en je smaakpapillen tijdens editie 5 alweer van Whisky & Music 2019 – the 5th Anniversary Edition!

WHISKY..
Daar kunnen we kort over zijn: daar is keuze genoeg in deze avond. Van de grote merken tot de kleinste distilleerderijen, de standhouders van vandaag hebben het in het assortiment en jij kan er van proeven en de heren en dames die je proefglas volschenken kunnen er ook nog in geuren en kleuren over vertellen. En wil je je kennis over je favoriete drank nog verder bijspijkeren? Dan neem je deel aan Ă©Ă©n van beide Masterclasses van 40 minuten, die we ook dit jaar voor een kleine meerprijs aanbieden (Masterclass tickets worden als upsell mogelijkheid aangeboden, zodra je een reguliere ticket hebt geselecteerd). De masterclasses worden dit jaar wederom verzorgd door Henri Goossen - the whisky teacher. Update: beide masterclasses zijn uitverkocht.

Veel whisky’s die je kunt proeven zijn inbegrepen in de entreeprijs. Voor de exclusievere whisky’s betaal je een schappelijke bijdrage. Dat geldt ook voor de overige drankjes die je tijdens de concerten of gedurende de afterparty in het Muziekcafé aan de bar bestelt. 
Consumptiemunten van Metropool a €1,25 zijn ook te gebruiken als betaalmiddel bij de whisky stands. 

& MUSIC!

Scrum
Geen Whisky & Music zonder Scrum. Deze band lijkt haast onlosmakelijk verbonden aan dit festijn voor de zintuigen en mag ook dit jaar niet ontbreken. De enige band in Nederland die Single Malt Folk speelt: fluweel voor de oren maar met hier en daar een stevige afdronk. Van een nare bijsmaak is echter nooit sprake als je een optreden van deze band bijwoont, die de beste elementen van ouderwetse folk blend met de lekkerste moderne vertolkers van het genre. The Dubliners meets Mumford & Sons maar dan met een stevige dosis Pogues en Dropkick Murphys door het groepsgeluid heen. Je nipt hoe dan ook met een grote glimlach aan je proefglas als je het optreden van Scrum meepakt vanavond!Jick Munro & The Amazing Laserbeams
Jick Munro and the Amazing Laserbeams is een zevenkoppige band uit het zuiden van Nederland met een unieke cross-overstijl die elementen van bluegrass, country, folk, blues en Americana bevat. De mannen staan bekend om hun vocale harmonieën en amusement. Met instrumenten als banjo, mandoline, accordeon en kazoo weten deze heren een feest te bouwen met hun “Handclappin’, feetstompin’, houserockin’ and bootyshakin’ ” liedjes. In de laatste jaren heeft Jick Munro onder andere gestaan op Pinkpop, Paradiso Amsterdam, verschillende “Bevrijdingsfestivals”, Zwarte Cross, Noorderslag, en de TT in Assen. Aan dat indrukwekkende rijtje voegen ze nu Whisky & Music toe en daar zijn wij in elk geval heel blij mee!Beggars Clan
Soms eeuwenoude traditionals over drank, vrouwen, noeste arbeid, woelige baren, helden en anti-helden: the Beggars Clan speelt ze vol overgave en met een twist!Last but certainly not least: Ook DJ Minx weer van de partij is met koffers vol vinyl! Sinds de eerste editie draait dit stijlicoon de beste platen en singles die uitstekend samengaan bij een goed glas. Van soul tot pop en van chanson tot blues, Dj Minx heeft het en draait het!

BBQ ticket
Een hapje eten kan vanaf 17:00u op ons terras en in ons Muziekcafé, waar Ray's Cooking de BBQ aansteekt. Hiervoor kun je een ticket inclusief BBQ aanschaffen (uitsluitend in de voorverkoop, zolang de voorraad strekt!).

Voorverkoop
Naast online tickets, is er ook ticketverkoop via de Whisky Weekend Twente organisatie: Drankenservice André Knol Almelo, Slijterij Hennie Berendsen Enschede, Slijterij De Barrique Borne en via Henri Goossen - The Whisky Teacher. Daarnaast zijn er kaarten verkrijgbaar in Hengelo bij Slijterij Ter Braak, Platenzaak PopEye, in Enschede bij Planet of Sound, Wilminktheater en aan de dagkassa van Metropool, locatie Hengelo. Update: de laatste kaarten zijn alleen nog online verkrijgbaar!

vr 13 sep 2019
Uitverkocht
Whisky & Music 2019
Whisky proeverij en Live muziek

Artiesten

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!