Menu
WIES
do 03 okt 2024
WIES
Alternatieve pop die helemaal af is

WIES is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam, bestaande uit Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. De liedjes zijn gedachtespinsels over zowel de grote vragen in het leven als de kleine dingen die een jongvolwassene bezighouden.

Het debuutalbum Het Is Een WIES is in 2021 verschenen met daarop onder meer de singles Soms Is Het Te Laat, Barman en Meisje. In 2023 kwam het tweede album ‘AllesAnders’ uit, waarmee de band muzikaal én conceptueel de diepte induikt. Op de plaat hoor je herkenbare boodschappen over leven en dood, vreugde en verdriet, liefde en pijn. Songwriter en frontvrouw Jeanne Rouwendaal neemt in dit album zichzelf onder de loep en deelt in haar verhalen een stukje van zichzelf, waarmee ze hoopt dat de luisteraar zich op zijn of haar beurt weer gezien en gehoord voelt. In deze tijdscapsule vol belangrijke momenten hoor je onder andere de 3FM Megahit én StuBru Catch of The Day Ik Zie Ik Zie. Daarnaast hoor je op de plaat de track Leugenaar II; een vernieuwde sound, maar toch kenmerkend WIES.

De band deed verschillende tours en stond daarmee in uitverkochte zalen als Paradiso Grote Zaal, TivoliVredenburg en Trix en speelde op festivals waaronder Pinkpop, Best Kept Secret, Concert at SEA, Paaspop en Zwarte Cross.

Op 3 oktober ontvangen we ze weer graag in Hengelo!


do 03 okt 2024
WIES
Alternatieve pop die helemaal af is

€19,50(vvk)

Avondkassa € 22,50
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!