Menu
WIES
wo 05 okt 2022
WIES
Alternatieve pop die helemaal af is
Support: Aarde aan Daan

WIES is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam, bestaande uit Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. De liedjes zijn gedachtespinsels over zowel de grote vragen in het leven als de kleine dingen die een jongvolwassene bezighouden.

Het debuutalbum Het Is Een Wies is in het najaar van 2021 verschenen en daarop staan onder meer de singles Soms Is Het Te Laat, Barman, Meisje en Radiostilte. De band deed in het najaar van 2021 een uitverkochte clubtour en stond in 2022 op Pinkpop, Best Kept Secret en Concert at SEA. Op 5 oktober ontvangen we ze weer graag in Hengelo!Support: Aarde aan Daan
Aarde aan Daan gaat op expeditie door de Nederlandse taal en zingt zijn bevindingen in dromerige en kleurrijke indiepop. De dagdroompop van Nederbelg Daan Hafkamp heeft een poëtische indiesound. De liefde bracht Daan van Amsterdam naar Antwerpen. Toen de liefde stuk liep bleef Antwerpen. En ontstond Aarde aan Daan.

Aarde aan Daan had zijn lancering in België in 2020 via de halve finale van Humo's Rock Rally met onder andere supports van Froukje, Tourist LeMC & Clean Pete. De twee vorige singles van Aarde aan Daan behaalden #15 (Goed) en #3 (Onderuit) in de Voxlijst van Radio 1 in België. Ook op 3FM Alternative en Kink Indie was er airplay. En nu dus God zij dank ook in Hengelo, kom op tijd!

wo 05 okt 2022
WIES
Alternatieve pop die helemaal af is
Support: Aarde aan Daan

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!