Menu
Winteroffensief
do 15 feb 2024
Winteroffensief
Verplichte kost voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de smaakmakers van de toekomst.Op elk Offensief spelen drie acts met potentie en ambitie die klaar zijn voor een volgende stap. Elke act die deelneemt aan een winter-, lente-, zomer- of herfstoffensief kan in de drie maanden voorafgaand aan de grote avond gebruik maken van meerdere faciliteiten en diensten die Metropool en haar netwerk kan bieden.

Het resultaat van de inspanningen van de deelnemende acts zie je op het Winteroffensief in Enschede! Hieronder meer info over de hoofdrolspelers van deze avond die verplichte kost is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de smaakmakers van de toekomst.

Rosie Meyer
Dance pop singer-songwriter Rosie Meyer schrijft songs over de ups en downs van volwassen worden en alles wat daarbij hoort. Rosie is enthousiast, soms te eerlijk en romantiseert haar leven in dancepop songs. Opgegroeid met ambachtelijk pop-songwriting uit de 00’s en 10’s en geïnspireerd door de Scandipop sounds van o.a. Sigrid en Dagny, laat ze je op de dansvloer huilen, lachen én meezingen.

Na de afgelopen jaren vooral songs voor andere artiesten te hebben geschreven (o.a. Edsilia Rombley, HeadHunterz, Deeperlove) is het nu tijd om zelf weer het podium op te klimmen en haar eigen sound te delen.


MAUD
Een harmonieuze mix van elektronische Nederpop aangevuld met filmmuzikale melodieën. Zo klinkt MAUD. Haar muziek kenmerkt zich door het verenigen van contrasten: waar het ene nummer een nuchtere en soms zelfs cynische toon aanslaat, kan het andere nummer een confronterende invalshoek hebben.

De teksten gaan over alledaagse problemen, problemen die iedereen aangaan, maar vele in eenzaamheid ervaren. Met haar nummers probeert MAUD mensen te bereiken met de boodschap dat je er niet alleen voorstaat. Op deze manier streeft zij naar saamhorigheid. MAUD haar eigenzinnige karakter zorgt ervoor dat ze buiten de geijkte paden treedt. Op creatieve wijze creëert zij met haar band een eigen sound.


Jongeman
Als we vanuit het niets beginnen, kunnen we alle kanten op. Vanuit deze gedachte onderzoekt, ontdekt en maakt Jongeman, een vijfkoppige samenstelling uit Enschede onder leiding van Tom, een tekstschrijver en een verteller.

Jongeman houdt van albums. Van artiesten die een wereld bouwen en je hierin meenemen. Jongeman houdt van de tijd nemen voor iets nieuws. Iets proberen wat je nog nooit hebt gedaan. En Jongeman houdt van creëren, van niets hebben en daarmee iets maken. Dit hoor je terug in de muziek. Elk nummer is een eigen wereld, met een eigen mening en een eigen verhaal.

Er zijn geen normale sounds bij Jongeman. Elke keer word je verrast door iets wat herkenbaar klinkt en toch iets is wat je nog nooit hebt gehoord. De snijdende synths en scheurende gitaren worden afgewisseld door drumbeats waar je van opkijkt en een bas die je tot je binnenste voelt.

Geïnspireerd door de teksten van artiesten als Typhoon en Spinvis, met sounds die klinken als Porcupine Tree en zelfs Rage Against The Machine. Jongeman is een stapje uit je eigen leven en een blik in die van iemand anders.

do 15 feb 2024
Winteroffensief
Verplichte kost voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de smaakmakers van de toekomst.

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!