Menu
Zomeroffensief
do 16 jun 2022
Zomeroffensief
met Ilerion, Maris Mae en Joey's Midnight Club

Op elk Offensief spelen drie acts met potentie en ambitie die klaar zijn voor een volgende stap. Elke act die deelneemt aan een winter-, lente-, zomer- of herfstoffensief kan in de drie maanden voorafgaand aan de grote avond gebruik maken van meerdere faciliteiten en diensten die Metropool en haar netwerk kan bieden.

Het resultaat van de inspanningen van de deelnemende acts zie je op 16 juni op het Zomeroffensief in Enschede. De komende tijd stellen we Ilerion, Maris Mae en Joey's Midnight Club nog wat uitgebreider aan je voor maar hieronder kan je al horen wat ze te bieden hebben.

Ilerion
Hard gaan en nekpijn. Ilerion is een driekoppige rock/metalformatie waarbij de roots in Twente liggen. Verwacht een bak herrie, dikke moshpits en een balls to the wallshow. Inspiratie halen ze bij bands als Periphery, Architects en Bring Me The Horizon.Daarnaast weten ze met orkestrale en elektronische invloeden een brede, kleurrijke en bombastische sound neer te zetten. Het recente "Reintegration Program" in de Koepelgevangenis van Arnhem laat zien dat de band in staat is een bijzondere experience te creëren, waarbij het verhaal van een gedetineerde via een show wordt vormgegeven. -WAARSCHUWING- De zanger kan nog wel eens op je nek springen.Maris Mae
Maris Mae is een 23-jarige singer-songwriter uit het westen van Nederland. Ze maakt country en folk muziek met een vleugje pop. .Als kind hield ze al van verhalen schrijven en heeft dit later ontwikkeld tot songwriting. Geïnspireerd wordt ze door bijvoorbeeld Ilse DeLange en de harmonieuze folkpop vanThe Staves maar ook door Norah Jones, Eva Cassidy en Joni Mitchell. Haar debuutsingle ‘Heartfull of Dreams’ is in september 2021 uitgekomen en in juni 2022 komt haar debuut EP ‘Homebound’ uit. 

Joey's Midnight Club
Nanne, Youp en Jelle stromen over van een gezonde dosis energie, zowel op het podium als ook via hun opnames. Lekkere melodielijnen, groovende drumpartijen, heftige puntige gitaarriffs en pompende baslijnen zijn hun handelsmerk, zonder het liedje uit het oog te verliezen. Ze waren tijdens de Popronde 2021/2022 een veel geboekte band en hebben o.a. Vera Groningen volledig op z’n kop gezet. De vergelijkingen met QOTSA en Foo Fighters liggen voor de hand maar dit trio heeft smoel genoeg van zichzelf zien ook Eric Corton en De Slagwerkkrant: 

Eric Corton – KINK: “Potentie! Hou mij op de hoogte” 

Slagwerkkrant (voorjaar 2021):“Dit powertrio met prettige classicrock-opvatting uit Zwolle heeft in zanger/gitarist Youp Boelens een sterke frontman met vette gitaarriffs en aanstekelijke zangmelodieën. Een aanrader!”

Silke Veld moet vanavond helaas afzeggen en dat is enorm jammer. We hopen haar bij een volgend offensief alsnog te zien. We zijn blij dat Joey's Midnight Club vanavond de honneurs met verve waar gaat nemen!

do 16 jun 2022
Zomeroffensief
met Ilerion, Maris Mae en Joey's Midnight Club

Gerelateerde events