Menu
Chung Kings

Chung Kings

Liefde voor surfmuziek. Liefde voor Tropicalia Oceania. Dat is wat een stel bevriende muzikanten uit Amsterdam en omstreken met elkaar delen. Vrienden die afzonderlijk van elkaar al naam hebben opgebouwd met eigen bands en projecten als Michelle David & The Gospel Sessions, T-99, Beans & Fatback, Bruut! en Lefties Soul Connection. Zou het lukken om deze gezamenlijke muzikale voorliefde om te zetten in eigen composities? Slaapt Dolly Parton op haar rug?

Chung Kings vervult langgekoesterde wensen in de vorm van een compilatie-album. Een tribute aan de sessiemuzikanten uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw die tussen opnamesessies met A-artiesten door, tijd over hadden om hun eigen muziek op te nemen. Instrumentals wel te verstaan. Veelal gewoon voor de lol of uit experiment. Illustere namen en titels die tot de verbeelding spreken.

De Chung Kings Express stopt vandaag in de binnenlanden van de lowlands. Exotica van de bovenste surfplank, een frisse zeebries die je gaat laten swingen op een manier die je zelf niet voor mogelijk hield!

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!