Menu
David Eugene Edwards

David Eugene Edwards

Door zijn werk met 16 Horsepower, Wovenhand en als soloartiest staat David Eugene Edwards bekend als een krachtige verhalenverteller die kan putten uit een enorme, en gelukkig ook nog altijd uitdijende, catalogus.

Thema’s als geloof, verlossing, pijn, conflict en hoop in combinatie met Edwards’ persoonlijke diepe christelijke geloofsovertuiging zijn een rode draad in zijn werk. Muzikaal gezien laveert hij tussen een keur aan stijlen van folk, country en americana tot bluesrock en gothic waarbij hij handig gebruik maakt van een groot aantal instrumenten om zijn eigen kenmerkende geluid te creëren.

David Eugene Edwards klinkt op zijn in 2023 verschenen album Hyacinth als een kruising tussen Mark Lanegan, Jeffrey Lee Pierce en The Sisters of Mercy en levert daarmee een verrassende soloplaat af waarmee hij spirituele muziek blijft vertegenwoordigen in een atypische vorm.

Wijzende vingertjes en belerende boodschappen blijven achterwege bij deze moderne prediker en bijzondere artiest die op Heartland zeker weten een bezwerende en memorabel optreden gaat verzorgen!

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!