Menu
DIRK.

DIRK.

Zoals een toonaangevend magazine het schreef na hun passage op Pukkelpop: “DIRK. mag zich meten met de beste Belgische rockbands van het moment, en dat hoeft niet te verbazen, want het is er zelf één.” DIRK. grossiert in geweldige radiohits en is uitgegroeid tot één van de populairste en strafste (live-)acts van onze contreien. Want wij rekenen België ook gewoon tot de verenigde provinciën van Beerland.

De twee jaar na veelgeprezen debuut ‘Cracks In Common Sense’ heeft DIRK. gebruikt om nog hechter te worden en het weinige resterende babyvet met chirurgische precisie te verwijderen. De band klinkt op nieuwe plaat ‘Idiot Paradise’ (nog) gerichter, haalt venijniger uit en gooit tegelijk de deuren open naar nieuw muzikaal terrein. DIRK. is nog altijd nostalgisch en warm als Weezer, edgy als Pixies en Fugazi, en doet er à la ‘13’ van Blur nog een geut intelligente en bredere internationale sound bij.

Het album ‘Idiot Paradise’ wordt een gamechanger voor DIRK. Een plaat die deuren opent, in ieder geval naar het festival waar vandaag de mensen met de beste smaak van Twente en omstreken rondlopen: Beerland!