Menu
Ervaar het verhaal van de oertomaat!

Ervaar het verhaal van de oertomaat!

500 jaar oude Oertomaat pakt het podium tijdens Kitchen Concert

Op zaterdag 14 oktober kun je in popzaal Metropool het verhaal van de oertomaat ervaren tijdens een culinaire, visuele en muzikale performance. Elke mogelijkheid van de concertzaal wordt benut voor een zintuig prikkelende beleving. Het Kitchen Concert is een unieke diner beleving: een multimediaal spektakel waarbij kunstwerken, performances, wetenschappelijke feiten en oer- eten samenkomen in een vernieuwd avondvullend programma. Het idee komt van creatief denker Jasper Udink ten Cate, kunstenaar, chefkok én muzikant en wordt geproduceerd door Creative Chef Studio.

Speciaal voor de unieke diner, kunst- en muziek beleving ‘Kitchen Concert’ serveert Creative Chef Studio i.s.m. Dr. Prof. Koos Biesmeijer de smaak van een 500 jaar oude oertomaat. Wat is de originele smaak, wat kan het ons vertellen én hoe klinkt deze wilde oertomaat? Kunstenaar Jasper Udink ten Cate (alias Creative Chef) laat bezoekers de antwoorden zelf ervaren tijdens het unieke Kitchen Concert. Special guest is Dr. Prof. Koos Biesmeijer (wetenschappelijk directeur Naturalis)

Elke gang een verhaal
De gasten krijgen een bijzonder vegetarisch viergangendiner geserveerd met groenten die grotendeels uit een eigen speciaal ontwikkelde moestuin komen. Elke gang vertelt een verhaal, verpakt in visuele verrassingen, geur belevingen, meeslepende Spoken Word performances en videokunstwerken waar de bezoekers zelf onderdeel van worden. Eén van die verhalen gaat over de 500 jaar oude Oertomaat. Waar die vandaan komt, wat de smaak is, maar bijvoorbeeld ook ‘hoe die klinkt’. Dr. Prof. Koos Biesmeijer, wetenschappelijk directeur Naturalis; "Dit is een vernieuwende en hele gave mogelijkheid om onze wetenschappelijke kennis te delen. De combinatie van kunst, muziek en oeroud (lekker) eten in een popzaal, ik vind het echt te gek!"

Infotainment, Soulshow én albumpresentatie
Tussen de gangen door speelt een band nummers die aansluiten bij de verhalen die verteld worden. Voor het spectaculaire grand dessert komt alles samen tot een groot eetbaar kunstwerk waarna afgesloten wordt met een spetterend optreden van de veertien koppige Kitchen Collective, ook een initiatief van kunstenaar Jasper Udink ten Cate. De Kitchen Collective band bestaat uit verschillende vooraanstaande Nederlandse muzikanten, waaronder de zangeressen Berenice van Leer (Kraak & Smaak) en Francien van Tuinen, saxofonist Hervé Létor en trompettist David Rockefeller (o.a. New Cool Collective). Het Kitchen Collective presenteert naast een wervelende soulshow deze avond ook nog hun kersverse nieuwe album in samenwerking met DOX Records.

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!