Menu
The Spades

The Spades

De naam van The Spades lag bij het verschijnen van hun debuut Learnin’ The Hard Way in 2002 op de lippen van zo ongeveer iedereen, van liefhebbers van smerige punk en garagerock tot de goegemeente die hier juist van gruwde, want The Spades handelden werkelijk in seks, drugs en rock ’n roll. Kerrang tekende destijds het volgende op: “These boys mean business and business is mean! Your collection needs this album almost as much as anyone who crosses the Spades needs a dentist!”

In 2009 valt het voorlopige doek voor The Spades met dan nog alleen oerlid en enfant terrible Denvis als origineel bandlid, de rest is met trammelant vertrokken. De band speelt nog een legendarische show in het oude pand van Metropool samen met Fury 161, The Deaf en Ottoboy waarna jaren van betrekkelijke rust volgen. Maar het bloed kookt inmiddels weer als vanouds en het schuim klotst weer over de bek heen: er valt namelijk wat te vieren en dat doen The Spades in stijl en met alle gevolgen van dien.

In elk geval wordt het debuut voor het eerst uitgegeven en dan kan je net zo goed weer gaan spelen. De ritmesectie van de oude vrienden van niemand minder dan Peter Pan Speedrock hebben ook wel zin in een groepsuitje en completeren de line-up anno 2022. Ouder maar zeker niet wijzer en net zo onbezonnen zijn The Spades erop gebrand om hun reputatie eer aan te doen. De podia kunnen de borst nat maken want als The Spades op visite komen dan wordt er geen thee geserveerd. Oerpunk, garage en rock in de hoogste versnelling op 29 oktober op Beerland in Hengelo!